Καίτη Γκραμμά: «Ξυπνώντας από τη νάρκωση, έβαλα τα χέρια μου στην περιοχή και ξέσπασα σε κλάματα»

Καίτη Γκραμμά: «Ξυπνώντας από τη νάρκωση, έβαλα τα χέρια μου στην περιοχή και ξέσπασα σε κλάματα» Facebook Twitter
2

H Καίτη Γκραμμά είναι το trangender μοντέλο που απορρίφθηκε για διαδικαστικούς λόγους από το Next Top Model και πραγματικά ο πρώτος άνθρωπος που την τελευταία 10ετία μίλησε τόσο ανοιχτά για τη διαδικασία επαναπροσδιορισμού φύλου από την οποία πέρασε.

Η Γκράμμα με ηρεμία, ειλικρίνεια και χωρίς ωραιοποιήσεις για το χειρουργείο που της άλλαξε τη ζωή, μίλησε στην Ελεωνόρα Μελέτη και την εκπομπή «Μετά τα Μεσάνυχτα» στον Alpha, επιχειρώντας να εξηγήσει πού καταλήγει η πορεία ενός ανθρώπου που από την ηλικία των 5 ετών βίωνε αυτό που τα transgender άτομα ορίζουν ως δυσφορία φύλου. 

«Είμαι καλά. Δεν μπορώ να σου πω ότι έχω αναρρώσει 100%. Δηλαδή πήρα δύο παυσίπονα για να έρθω, αλλά είμαι καλά. Έχω αρχίσει να πατάω στα πόδια μου, να περπατάω κανονικά. Έχω βγάλει τις γάζες, τα σωληνάκια και είμαι πολύ καλά. Έχω αρχίσει να ξαναδουλεύω. Δεν έχω κλείσει ούτε μήνα ακόμα, αλλά έχω ξαναρχίσει.

 

Καίτη Γκραμμά: «Ξυπνώντας από τη νάρκωση, έβαλα τα χέρια μου στην περιοχή και ξέσπασα σε κλάματα» Facebook Twitter

«Η ανάρρωση είναι μια αρκετά επώδυνη και πολύμηνη διαδικασία. Η όλη αποκατάσταση κρατάει περίπου 6 μήνες. Δεν είναι ότι δεν μπορείς να περπατάς ή να δουλεύεις, απλά θέλει προσοχή και αποχή από κάποιες δραστηριότητες.

Το βράδυ πριν το χειρουργείο ένιωθα ανυπομονησία. Από τα 15 μου δεν υπήρχε αμφιβολία. Μέχρι όταν τελείωσα το γυμνάσιο δεν ήξερα ότι έχει τη δυνατότητα ένας άνθρωπος να υποβληθεί σε αυτή τη διαδικασία και να επαναπροσδιορίσει το φύλο του, δεν ήξερα καν τι είναι trans. Μόλις το έμαθα είπα ότι είναι η μόνη μου λύση, η μόνη μου ελπίδα», είπε μεταξύ άλλων το μοντέλο. 

Μιλώντας για την ακριβώς επόμενη ημέρα του χειρουργείου, η Γκραμμά αναφέρθηκε στη συγκλονιστική στιγμή κατά την οποία ξυπνά από την ανάρρωση και συνειδητοποιεί ότι αυτό από το οποίο υπέφερε σε όλη της τη ζωή είχε τελειώσει. 

 

«Δεν υπάρχουν ούτε πρώτες σκέψεις ούτε πρώτα συναισθήματα μετά το χειρουργείο, είναι μύθος για να ωραιοποιούμε τις καταστάσεις. Την πρώτη μέρα είσαι σαν το βαμπίρ γιατί έχεις νάρκωση και λες ακαταλαβίστικες κοτσάνες.

Το μόνο που θυμάμαι χαρακτηριστικά και μου το είπαν και οι γονείς μου, ήταν ότι ξύπνησα από τη νάρκωση, πετάχτηκα από το κρεβάτι, έβαλα τα χέρια μου στην χειρουργημένη περιοχή κατευθείαν για να σιγουρευτώ ότι έχει φύγει εντελώς και μόλις είδα ότι έφυγε, είπα επιτέλους, έκλαψα.Έκλαιγα μέχρι που με ξαναπήρε ο ύπνος από τη νάρκωση. Λυτρώθηκα ναι, αλλά δεν μπορώ να σου πω ότι είμαι σε φάση «Α τέλεια! Έγινε αυτό που ήθελα» γιατί είναι μια επώδυνη διαδικασία. Πονάς. Δεν είναι ότι είσαι καλά. Είχα αιμορραγία συνεχόμενη. Ανέβασα τρεις φορές πυρετό», εξήγησε. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

My super model. My idol. My second mother ❤️ #superhappy #crazy #ashell #modelspower #moschino #hmhellas @hm

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katy Gramma (@katy_gramma) στις


Πώς βίωναν, όμως, οι δικοί της αυτό το ταξίδι, καθώς είναι από τους λίγους ανθρώπους που μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία, έχοντας γονείς και αδέλφια στο πλάι τους; 

«Όταν με έβλεπαν να τρυπάω το σώμα μου με ενέσεις οιστρογόνων και να πνίγομαι στους εμετούς, προφανώς και αισθάνονταν άσχημα, αλλά δεν τους ένοιαζε τι θα πει ο τάδε, αλλά ότι πονούσα, ότι έλεγα ότι δεν θα τα καταφέρω και στεναχωριούνταν». Όπως εξήγησε, η ίδια, οι γονείς της από όταν ήταν ακόμη παιδί ήξεραν τι συνέβαινε μαζί της και απλώς για καιρό εθελοτυφλούσαν.  Ήταν η σταθερότητα σε αυτό που για χρόνια τους εξηγούσε που τελικά τους έπεισε να στηρίξουν την επιλογή της. 

Η Γκραμμά μίλησε επίσης για μια άγνωστη στιγμή από την auditon της στο Next Top Model, όπου η Βίκυ Καγιά ξεσπά σε κλάματα και της εύχεται να κάνει τέτοια καριέρα στον χώρο της μόδας που θα ξεπεράσει την ίδια, αλλά και κάθε άλλο γνωστό μοντέλο από την Ελλάδα. 

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι μάθαμε από την πολυαναμενόμενη συνέντευξη podcast της Τέιλορ Σουίφτ στον Τράβις Κέλσι

Πολιτισμός / Τι μάθαμε από την πολυαναμενόμενη συνέντευξη podcast της Τέιλορ Σουίφτ στον Τράβις Κέλσι

Περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια θεατές συντονίστηκαν ζωντανά για την εκπομπή, καθώς η Τέιλορ Σουίφτ μίλησε για τη σχέση της με τον Τράβις, τα «κρυμμένα στοιχεία» που ενσωματώνει στα τραγούδια της, αλλά και για την ενασχόλησή της με το... ψωμί
LIFO NEWSROOM
Kοσμοπολιτισμός, τρόμος και σκοτεινές αλληγορίες από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Kοσμοπολιτισμός, τρόμος και σκοτεινές αλληγορίες από αύριο στους κινηματογράφους

Οι επανεκδόσεις της πρώτης περιπέτειας του Τζέιμς Μποντ, του «Dr. No», και του εξαιρετικού ψυχολογικού θρίλερ του Ρόμαν Πολάνσκι «The Tenant» ξεχωρίζουν εύκολα από το πρόγραμμα της εβδομάδας του Δεκαπενταύγουστου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Έντεκα χρόνια από την ημέρα που ο Ρόμπιν Γουίλιαμς έβαλε τέλος στη ζωή του

Πολιτισμός / Ρόμπιν Γουίλιαμς: 11 χρόνια από την ημέρα που έβαλε τέλος στη ζωή του

Το «θαλάσσιο τέρας με τα 50 πλοκάμια», όπως χαρακτήρισε η σύζυγός του τη σπάνια μορφή άνοιας που τον βασάνιζε, και το τελευταίο τους βράδυ, λίγο πριν ο ηθοποιός βάλει τέλος στη ζωή του
LIFO NEWSROOM
Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Το «Μaterialists» της Σελίν Σονγκ, με τον ευφάνταστο ελληνικό τίτλο «Ταιριάζουμε;», το sequel «Freakier Friday», η αναβίωση των περιπετειών της «Red Sonja» και ο χιτσκοκικός κοσμοπολιτισμός του «To Catch a Thief» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Πολιτισμός / Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Το Ειδικό Βραβείο «Honorary Heart of Sarajevo» θα απονεμηθεί στον σπουδαίο ηθοποιό στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, όπου θα δώσει και masterclass για την τέχνη της υποκριτικής
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Γράφω σβήνω χωρις να μπορώ να αποτυπώσω ακριβώς αυτο που νιώθω διαβάζοντας το απόσπασμα ! Μπραβο στην Καίτη κ στην οικογένεια που κόντρα στην κουτσομπολίστικη κοινωνία που ζούμε , δεν Υιοθέτησε το “τι θα πει ο κοσμος;;;;» Ευχομαι Ηρεμία κ κάθε ευτυχία κ Ελπίζω να δούμε μεγάλα πραγματα απο αυτήν !
Εϊναι πάρα πολύ σημαντικό ότι ευτυχώς κάποιοι τυχεροί άνθρωποι έχουν την στήριξη και την αγάπη των γονιών τους σε τέτοια θέματα.Δυστυχώς όμως η πλειοψηφία δεν χαίρει αποδοχής από τους δικούς τους ανθρώπους και πολύ χειρότερα από το ευρύ κοινωνικό σύνολο .Ας σεβαστούμε επιτέλους την όποια διαφορετικότητα τους γιατί δυστυχώς οι περισσότεροι βιώνουν απιστευτο κοινωνικό ρατσισμό .