«Ημέρα των Εργένηδων»: Η ετήσια γιορτή της Κίνας που έχει μετατραπεί σε καταναλωτική φρενίτιδα

«Ημέρα των Εργένηδων»: Η ετήσια γιορτή της Κίνας που έχει μετατραπεί σε καταναλωτική φρενίτιδα Facebook Twitter
0

Μπορεί η «Ημέρα των Εργένηδων» (Singles Day) να μην είναι πολύ γνωστή εκτός Κίνας, αλλά πρόκειται για μια γιορτή που έχει μετατραπεί σε καταναλωτική φρενίτιδα, όπου ξοδεύονται πολλά δισεκατομμύρια δολάρια κι όλα χάρη στην Alibaba. 

Ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Ντάνιελ Τζανγκ, την ξεκίνησε για να προωθήσει μια νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η 11η Νοεμβρίου είναι γνωστή ως η Ημέρα των Εργένηδων στην Κίνα και από πολλούς θεωρείται ότι ξεκίνησε τη δεκαετία του '90 στα πανεπιστήμια από άνδρες που γιόρταζαν την εργένικη ζωή τους.

Το 2009, η Alibaba προχώρησε στην πρώτη καταναλωτική καμπάνια για τη συγκεκριμένη ημέρα, προσφέροντας γενναίες εκπτώσεις στην πλατφόρμα αγορών Tmall.

Η Tmall είναι μία από τις βασικές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου της Alibaba. Ξεκίνησε το 2008 με την ονομασία Taobao Mall και το 2009 ο Τζανγκ αποφάσισε να διοργανώσει την ημέρα αγορών της 11ης Νοεμβρίου για να προωθήσει το εμπορικό σήμα.

«Ημέρα των Εργένηδων»: Η ετήσια γιορτή της Κίνας που έχει μετατραπεί σε καταναλωτική φρενίτιδα Facebook Twitter

Η Alibaba είδε την ακαθάριστη αξία των εμπορευμάτων της -την αξία όλων των προϊόντων που πωλούνται μέσα από τις πλατφόρμες της- να διαμορφώνεται στα 7,8 εκατ. δολάρια κατά την Ημέρα των Εργένηδων το 2009.

Πέρυσι, το νούμερο αυτό ξεπέρασε τα 25 δισεκ. δολάρια, με την 11η Νοεμβρίου να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως events αγορών.

«Ημέρα των Εργένηδων»: Η ετήσια γιορτή της Κίνας που έχει μετατραπεί σε καταναλωτική φρενίτιδα Facebook Twitter

Για τον Τζανγκ, αυτό ήταν κάτι απρόσμενο. «Ποτέ δεν περίμενα ότι θα μπορούσαμε να μετατρέψουμε την εκδήλωση αυτή σε μια εμπορική ημέρα ....για όλη την κοινωνία», δήλωσε ο Τζανγκ στο CNBC σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα. «Νομίζω ότι πρόκειται για φαινόμενο», πρόσθεσε.

Σε πρόσφατη ομιλία του, δεσμεύθηκε ότι η φετινή Ημέρα των Εργένηδων θα είναι ακόμα μεγαλύτερη σε ό,τι αφορά το μέγεθος και την έκτασή της, χωρίς ωστόσο να δίνει στη συνέντευξή του στο CNBC στόχους για τις φετινές πωλήσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM