Οι 5.000 μετανάστες του καραβανιού από το Μεξικό ξεκίνησαν εκ νέου την πορεία προς τις ΗΠΑ

Οι 5.000 μετανάστες του καραβανιού από το Μεξικό ξεκίνησαν εκ νέου την πορεία προς τις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Οι περίπου 5000 μετανάστες του «καραβανιού» αναχώρησαν από την πόλη του Μεξικού σήμερα το πρωί ξεκινώντας εκ νέου την πορεία τους με τα πόδια προς τις ΗΠΑ, παρά την κούραση και τις ασθένειες.

Οι μετανάστες επιβιβάστηκαν σε πέντε συρμούς του μετρό, που διατέθηκαν ειδικά για εκείνους, 1.000 σε καθένα εξ αυτών, υπό την παρουσία 1.000 αστυνομικών, έγινε γνωστό από τη διεύθυνση του μετρό της μεξικανικής πρωτεύουσας.

Οι μετανάστες οδηγήθηκαν έως τα σύνορα της πολιτείας του Μεξικού, απ' όπου θα συνεχίζουν το ταξίδι τους με τα πόδια έως το Κερετάρο, στο κέντρο της χώρας.

Ήδη από χθες, μια ομάδα περίπου 1.300 μεταναστών έφυγε από την πρωτεύουσα.

Οι 5.000 μετανάστες του καραβανιού από το Μεξικό ξεκίνησαν εκ νέου την πορεία προς τις ΗΠΑ Facebook Twitter

Το βράδυ της Πέμπτης, αφού ζήτησαν ματαίως από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) να θέσει στη διάθεσή τους 150 λεωφορεία, οι μετανάστες συμφώνησαν να συνεχίσουν την πορεία τους. Στη συνέλευσή τους πάντως, ήταν εμφανές ότι διαφωνούν για τη στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσουν.

Το καραβάνι ξεκίνησε την 13η Οκτωβρίου από την πόλη Σαν Πέδρο Σούλα στην Ονδούρα και έχει διασχίσει 1500 χλμ.

Σήμερα το πρωί, οι μετανάστες αναχώρησαν από τον καταυλισμό όπου πέρασαν 6 νύχτες, σε ένα αθλητικό κέντρο στα ανατολικά της μεξικανικής πρωτεύουσας, προτού κατακλύσουν το μετρό, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του μία ώρα νωρίτερα από το σύνηθες, προκειμένου να επιβιβαστούν οι μετανάστες.

Ορισμένοι κρατούσαν στην αγκαλιά τους μωρά, άλλοι έσπρωχναν καροτσάκια, ενώ παιδιά κυκλοφορούσαν με τις πιτζάμες.

Οι 5.000 μετανάστες του καραβανιού από το Μεξικό ξεκίνησαν εκ νέου την πορεία προς τις ΗΠΑ Facebook Twitter

«Έχουμε κρυώσει, καθώς αναγκαστήκαμε να κοιμηθούμε έξω, τώρα είμαστε άρρωστοι. Τα παιδιά έχουν ψείρες, δεν υπάρχει ποτέ αρκετό νερό για να μπορέσουμε να τα πλύνουμε» περιέγραψε η Ανταμάρι Κορέα, μια γυναίκα από τη Γουατεμάλα, η οποία ταξιδεύει με την αδελφή της και τα ανίψια της.

«Αρρωστήσαμε από όλες αυτές τις αλλαγές της θερμοκρασίας, όμως είμαστε αποφασισμένοι να πάμε έως τα σύνορα (με τις ΗΠΑ) και να τα περάσουμε» διαβεβαίωσε ο Ουίλσον Αλεχάντερ Μεχιά, ένας 27χρονος εργάτης από την Ονδούρα που ταξιδεύει μόνος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «deal» Τραμπ - Nvidia για τις πωλήσεις μικροτσιπ στην Κίνα: Το κράτος θα παίρνει το 15% των εσόδων

Διεθνή / Το «deal» Τραμπ - Nvidia για τις πωλήσεις μικροτσιπ στην Κίνα: Το κράτος θα παίρνει το 15% των εσόδων

Ο Αμερικανός πρόεδρος παζάρεψε την άδεια πώλησης της τεχνολογίας στην Κίνα, με τις τεχνολογικές εταιρείες Nvidia και AMD να συμφωνούν να αποδίδουν το 15% των πωλήσεών τους στο κράτος
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ θέλουν να «προγραμματίσουν» μια συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι-Πούτιν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ θέλουν να «προγραμματίσουν» μια συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι-Πούτιν

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζέι Ντι Βανς εξήγησε ότι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια ήταν η άρνηση του Πούτιν να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Ζελένσκι, αλλά ο Τραμπ κατάφερε να αλλάξει αυτή τη στάση
LIFO NEWSROOM
Κίνα: Νέοι και άνεργοι πληρώνουν για να προσποιούνται πως δουλεύουν

Διεθνή / Κίνα: Η νέα τάση θέλει τους άνεργους να πληρώνουν για να προσποιούνται πως δουλεύουν

«Λόγω της οικονομικής μετάβασης και της ασυμφωνίας μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας, οι νέοι χρειάζονται τέτοιους χώρους για να σκεφτούν τα επόμενα βήματά τους ή για να κάνουν διάφορες μικρές δουλειές ως μεταβατικό στάδιο»
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στην Τουρκία: Ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις διάσωσης – Βίντεο από τη στιγμή των 6,1 Ρίχτερ

Διεθνή / Σεισμός στην Τουρκία: Ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις διάσωσης – Βίντεο από τη στιγμή των 6,1 Ρίχτερ

Τα βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνουν την ένταση της δόνησης και τον πανικό που ακολούθησε, καθώς μετασεισμοί – με ισχυρότερο στα 4,6 Ρίχτερ – συνεχίστηκαν για περίπου 20 λεπτά
LIFO NEWSROOM