ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

TransMilitary: «Η λεσβία κόρη μου είναι πλέον ο στρέιτ γιος μου»

TransMilitary: «Η λεσβία κόρη μου είναι πλέον ο στρέιτ γιος μου» Facebook Twitter
0

«Κάθε μέρα στο Κανταχάρ, η δουλειά μας είναι επικίνδυνη. Υπάρχουν άνθρωποι που η δουλειά τους είναι να σε σκοτώσουν», λέει ο Logan Ireland, ένας αμερικανικός λοχίας που υπηρετούσε στο Αφγανιστάν.

Γυμνασμένος, με τατουάζ και κοντοκουρεμένος, ο Τεξανός παρουσιάζει την τυπική εικόνα ενός αμερικανού στρατιώτη.

Αλλά είναι διαφορετικός, καθώς βιολογικά, γεννήθηκε ως γυναίκα.

«Οι άνθρωποι σκέφτονται ότι οι συνθήκες εδώ είναι άθλιες. Στο Αφγανιστάν, έχω μια επικίνδυνη αποστολή, αλλά προτιμώ να είμαι εδώ παρά στο σπίτι», είπε. «Εδώ μπορώ να είμαι ο εαυτός μου. Στο Αφγανιστάν, σε μια ζώνη πολέμου, είμαι απλώς ακόμη ένας τύπος. Αλλά στο σπίτι μου είμαι ακόμα γυναίκα», εξομολογείται.

TransMilitary: «Η λεσβία κόρη μου είναι πλέον ο στρέιτ γιος μου» Facebook Twitter
Ο Logan σε περίπολο

Αυτός ο άντρας είναι ένας από τους τέσσερις transgender στρατιώτες που πρωταγωνιστούν στο «TransMilitary», το ντοκιμαντέρ που μόλις έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Καμπέρα αυτή την εβδομάδα.

Όταν η παραγωγός Jamie Coughlin και οι σκηνοθέτες Gabe Silverman και Fiona Dawson άρχισαν να γυρίζουν το TransMilitary, πρόεδρος ήταν ακόμη ο Μπαράκ Ομπάμα  και ο αμερικανικός στρατός προσπαθούσε να πετύχει την άρση της απαγόρευσής του σε ανοιχτά trans άτομα που υπηρετούν.

Την ίδια χρονιά, ο μελλοντικός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ πόζαρε με μια σημαία ουράνιου τόξου, προσπαθώντας να πείσει την LGBT κοινότητα για τις προθέσεις του. Ωστόσο, όταν εγκαταστάθηκε στο Λευκό Οίκο, η στρατηγική του άλλαξε.

«Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα δεχτεί ούτε θα επιτρέψει σε άτομα transgender να υπηρετήσουν με οποιαδήποτε ιδιότητα στο Αμερικανικό Στρατιωτικό. Ο στρατός μας δεν μπορεί να επιβαρυνθεί με τα τεράστια ιατρικά έξοδα και τις διαταραχές που θα συνεπαγόταν», δήλωσε.

«Ήταν μια κίνηση που αιφνιδίασε τους κινηματογραφιστές, λέει η Dawson: «Είχαμε έτοιμο το αμοντάριστο υλικό και πιστεύαμε ότι η ιστορία θα τελειώσει με μια θετική εξέλιξη».

TransMilitary: «Η λεσβία κόρη μου είναι πλέον ο στρέιτ γιος μου» Facebook Twitter
Το ζευγάρι με τον πρόεδρο Ομπάμα

Για τη μητέρα του Ireland, Debbie Reim, το ζήτημα που ανέκυψε είχε να κάνει κυρίως με την οικογένεια και οι αφηγήσεις της είναι αυτές που συγκίνησαν περισσότερο στο ντοκιμαντέρ.

«Μεγαλώνοντας ήξερα ότι ο Logan ήταν μάλλον ομοφυλόφιλος, αλλά ο όρος transgender δεν ήταν κάτι που κατανοούσα. Έπρεπε να με εκπαιδεύσει, να με διδάξει για το δικό του φυσιολογικό. Γελούσα και έλεγα ότι η λεσβία κόρη μου, κατέληξε να είναι ο στρέιτ γιος μου».

Με την πάροδο του χρόνου, ο Logan συζήτησε τη μετάβασή του με περισσότερους συναδέλφους του. Κανένας δεν είχε κανένα πρόβλημα. Αλλά πριν την άρση της απαγόρευσης, έπρεπε να εγκαταλείψει τα ανδρικά κουστούμια και να φορά την επίσημη γυναικεία στολή, γνωστή ως μπλε φόρεμα, όταν ήταν ξανά στη βάση στις ΗΠΑ.

TransMilitary: «Η λεσβία κόρη μου είναι πλέον ο στρέιτ γιος μου» Facebook Twitter
Ο Logan Ireland με τους γονείς του

Κατά τη θητεία του συναντήθηκε με τη μελλοντική σύζυγό του Laila. Εκείνη υπηρετούσε επίσης στον στρατό και ήταν επίσης transgender. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2016 με τις οικογένειές τους να είναι στο πλευρό τους.

Η ιστορία του, οι αφηγήσεις του και οι εμπειρίες του είναι όλες συγκεντρωμένες στο «TransMilitary» που προβάλλεται ως μέρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βετεράνων στο Καπιτώλιο, στην Καμπέρα.

Οι κινηματογραφιστές θέλουν όμως το ντοκιμαντέρ τους να προβληθεί σε όλο τον κόσμο και οι φωνές των πρωταγωνιστώ ν τους να εισακουστούν με ψυχραιμία και λογική.

 
Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Διεθνή / Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορωνοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Ομαδική αγωγή από 51 οικογένειες έχει κατατεθεί στη Βρετανία κατά του φαρμακευτικού κολοσσού - Οι αποζημιώσεις συνολικά υπολογίζεται πως θα φτάσουν τα 100 εκατ. λίρες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα άτομα LGBTQ+

Διεθνή / Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

Όταν ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του, κατέστησε σαφές ότι θα εργαστεί όχι μόνο για να αντιστρέψει τη ζημιά που έκανε ο Τραμπ στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, αλλά και για να τα προωθήσει ακόμη περισσότερο.
NEWSROOM