Τουρκία: Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο σε Αιγαίο και Κύπρο

Τουρκία: Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο σε Αιγαίο και Κύπρο Facebook Twitter
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ (EPA)
0

Σκληρό μήνυμα σε Ελλάδα και Κύπρο έστειλε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ. 

«Στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα επιτρέψουμε να γίνει κανένα βήμα χωρίς την Τουρκία και κανένα τετελεσμένο», τόνισε, με σημερινές του δηλώσεις, ο Ακάρ.

«Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο δεν μπορεί προχωρήσει κανένα σχέδιο χωρίς την Τουρκία και την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατέληξε πως  «θα πρέπει όλοι να αποφεύγουν τις προβοκάτσιες που μπορούν να δημιουργήσουν κινδύνους στην περιοχή».

Πριν λίγες ημέρες, η Τουρκία επιχείρησε να στήσει σκηνικό έντασης με το σεισμογραφικό, ερευνητικό σκάφος Barbaros Hayreddin.

Μιλώντας στα εγκαίνια του διυλιστηρίου Star στη Σμύρνη, την προηγούμενη εβδομάδα, ο Τούρκος πρόεδρος διεμήνυσε πως η Άγκυρα θα δώσει την απάντησή της «με τον πιο σθεναρό τρόπο τόσο στο πεδίο όσο και σε διπλωματικό επίπεδο».

«Ακούμε με λύπη για τις διάφορες προσπάθειες που είναι καταδικασμένες σε αποτυχία στην ανατολική Μεσόγειο (...) Αυτή η κατάσταση δείχνει ότι ακόμη υπάρχουν στην περιοχή μας εκείνοι που δεν εγκαταλείπουν τις πολιτικές που τροφοδοτούν την αστάθεια και την ένταση στην περιοχή μας» είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Όλοι όσοι δεν υπολογίζουν τη χώρα μας και τα αδέλφια μας, θα δουν στο τέλος ποια θα είναι η τύχη των προσπαθειών τους».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Διεθνή / Απορρίφθηκε η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στην Ιταλία – Η Μελόνι μιλά για «χαμένη ευκαιρία»

Σύμφωνα με αναλυτές, η ψήφος δεν συνδέθηκε μόνο με το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης, που θεωρήθηκε τεχνικά σύνθετο, αλλά και με ευρύτερη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Γιατί η απειλή του Ιράν να καταστρέψει εγκαταστάσεις ύδρευσης θα μπορούσε να σημάνει καταστροφή για τις χώρες του Κόλπου

Διεθνή / Γιατί η απειλή του Ιράν για τις εγκαταστάσεις ύδρευσης ίσως σημαίνει «καταστροφή» για τις χώρες του Κόλπου;

Η εύθραυστη ισορροπία στον Κόλπο περνά μέσα από τις μονάδες αφαλάτωσης, από τις οποίες εξαρτάται η καθημερινότητα και η ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε αναβολή επιθέσεων στο Ιράν για 5 ημέρες

Η Τεχεράνη διαψεύδει τους ισχυρισμούς Τραμπ - «ΗΠΑ και Ιράν είχαν τις τελευταίες δύο ημέρες παραγωγικές συνομιλίες για τερματισμό των εχθροπραξιών» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social
THE LIFO TEAM