Μοσκοβισί: Η Κομισιόν δεν θέλει κρίση με την Ιταλία, αλλά περιμένει απαντήσεις

Μοσκοβισί: Η Κομισιόν δεν θέλει κρίση με την Ιταλία, αλλά περιμένει απαντήσεις Facebook Twitter
0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θέλει να υπάρξει κρίση με την Ιταλία όσον αφορά στο σχέδιο προϋπολογισμού της, αλλά εξακολουθεί να έχει ερωτήματα και περιμένει απαντήσεις σε αυτά σήμερα, δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων πρόσθεσε ακόμη, μιλώντας στον γαλλικό ραδιοσταθμό France Inter, πως το διαρθρωτικό έλλειμμα της Ιταλίας είναι πάρα πολύ υψηλό.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να απορρίψει το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας αν δεν γίνουν αλλαγές σε αυτό, δήλωσε παράλληλα σήμερα ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της ΕΕ το τρέχον εξάμηνο.

«Αν δεν τροποποιηθεί, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να απορρίψει τον προϋπολογισμό», σημείωσε ο Κουρτς σε ανακοίνωσή του την οποία έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του υπουργού Οικονομικών της Αυστρίας Χάρτβιγκ Λέγκερ.

Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι ντι Μάιο δήλωσε πως η ιταλική κυβέρνηση είναι έτοιμη «να καθίσει και να συζητήσει» τους στόχους του προϋπολογισμού με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, επαναλαμβάνοντας ότι ο κυβερνών ακροδεξιός-λαϊκιστικός συνασπισμός δεν έχει σκοπό να εγκαταλείψει το ευρώ.

Η Ιταλία δέχεται τα πυρά των Βρυξελλών για τον στόχο της αύξησης του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 2,4% του ΑΕΠ το επόμενο έτος από 1,8% το 2018. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτηρίζει το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019 πρωτοφανή παραβίαση των δημοσιονομικών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL ότι η Ιταλία θα στείλει επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην οποία θα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επιμένει στον στόχο του 2,4% και ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη «να καθίσει στο τραπέζι».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΟΔΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΙΝΔΙΑ

Διεθνή / Η «πρωτεύουσα των απορριμμάτων»: Πώς η ανακύκλωση ρούχων σκοτώνει εργάτες στην Ινδία

Η πόλη Πανιπάτ της Ινδίας, γνωστή ως «πρωτεύουσα της ανακύκλωσης ρούχων», πληρώνει βαρύ τίμημα - Οι εργάτες πνίγονται σε χνούδι και τοξικά λύματα, ενώ οι μικροΐνες καταστρέφουν πνεύμονες και περιβάλλον
LIFO NEWSROOM
Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

Διεθνή / Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

«Κηρύσσουμε γενική επιστράτευση σε απάντηση στο κάλεσμα του εθνικού και θρησκευτικού καθήκοντος, για να καθαρίσουμε τη Γάζα από παράνομους και συνεργάτες του Ισραήλ» ήταν το μήνυμα που έλαβαν μέλη της οργάνωσης
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Επιζών της 7ης Οκτωβρίου αυτοκτόνησε - «Λυπάμαι, αλλά δεν αντέχω άλλο»

Διεθνή / Ισραήλ: Επιζών της 7ης Οκτωβρίου αυτοκτόνησε - «Λυπάμαι, αλλά δεν αντέχω άλλο»

Ο Roei Shalev βρέθηκε νεκρός λίγες ημέρες μετά τη δεύτερη επέτειο του θανάτου της συντρόφου του, η οποία δολοφονήθηκε από μέλη της Χαμάς κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο μουσικό φεστιβάλ Supernova
LIFO NEWSROOM