50 νεκροί και 60 τραυματίες από τo σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ινδία

50 νεκροί και 60 τραυματίες από τo σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ινδία Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην Ινδία, όταν αμαξοστοιχία παρέσυρε πλήθος πιστών που είχαν συγκεντρωθεί στις γραμμές για να παρακολουθήσουν ένα ινδουιστικό φεστιβάλ στο κρατίδιο Παντζάμπ.


«Υπάρχουν περισσότερα από 50 θύματα. Η προτεραιότητα τώρα είναι να μεταφέρουμε τους τραυματίες στο νοσοκομείο» δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας του Αμριτσάρ, Σ.Σριβαστάβα.

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε γύρω νοσοκομεία, με τους αστυνομικούς να μιλούν για ένα «φρικιαστικό δυστύχημα» δεδομένου ότι ο κόσμος δεν άκουσε το τρένο να προσεγγίζει λόγω του θορύβου των πυροτεχνημάτων που είχαν εκτοξεύσει οι αρχές και της βοής από τις εορταστικές εκδηλώσεις.


«Υπήρχε πολύς θόρυβος, καθώς μόλις είχαν εκτοξεύσει πυροτεχνήματα και οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να ακούσουν το τρένο να πλησιάζει» περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο, αξιωματικός της αστυνομίας από το σημείο.


«Έφθασε πολύ γρήγοραρ» διευκρίνισε σε ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο ένας αυτόπτης μάρτυρας, προσθέτοντας ότι είδε μια δεύτερη αμαξοστοιχία να πέφτει πάνω στο πλήθος.

Η επιβατική αμαξοστοιχία κινείτο σε υψηλή ταχύτητα όταν έπεσε πάνω στο πλήθος των ανθρώπων που είχαν καθίσει στις ράγες.

«Ο κόσμος καθόταν πάνω και δίπλα στις ράγες στα περίχωρα του Αμριτσάρ και παρακολουθούσε το κάψιμο ομοιωμάτων στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ντουσέρα, όταν το τρένο τους παρέσυρε» είπε ένας αστυνομικός στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα από το σημείο, όπου διακρίνονταν άνθρωποι σε απόγνωση, άλλοι που δεν έκρυβαν την οργή τους αλλά και μια μητέρα που έκλαιγε, η οποία είχε μόλις χάσει το παιδί της στην τραγωδία.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Ναρέντρα Μόντι εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για το δυστύχημα.

«Η τραγωδία ραγίζει τις καρδιές μας» ήταν το tweet που έστειλε. «Τα βαθιά συλλυπητήριά μας στις οικογένειές εκείνων που έχασαν τους δικούς τους και προσεύχομαι για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών. Έχω ζητήσει από τους αξιωματούχους να παράσχουν ταχέως βοήθεια όπου χρειάζεται».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Διεθνή / ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν είχε ακυρώσει τις συμφωνίες που επέτρεπαν στον Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμεντ και δύο συγκατηγορούμενούς του να ομολογήσουν την ενοχή τους προκειμένου να αποφύγουν τη θανατική ποινή
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Η επίσκεψη γίνεται σε μια στιγμή που πληθαίνουν τα ερωτήματα για τον ρόλο που έπαιξαν οι περικοπές δαπανών - τις οποίες προώθησε ο Τραμπ - στη λειτουργία των συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης και διάσωσης
LIFO NEWSROOM
ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Διεθνή / ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Οι νέες δημοσιονομικές απαιτήσεις, όπως η χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής άμυνας, εντείνουν την ανάγκη για πιο φιλόδοξες λύσεις, υποστηρίζει η Κομισιόν
LIFO NEWSROOM
Μοντέlο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα της Balenciaga, αφήνοντας «άφωνες» Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ

Διεθνή / Μοντέλο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα του οίκου Balenciaga

Η 62χρονη Sonja Junoso από το Βερολίνο εμφανίστηκε στην πασαρέλα φορώντας ένα μακρύ καφέ παλτό πάνω από total black σύνολο και κέρδισε τον θαυμασμό των Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ που βρίσκονταν στις πρώτες σειρές
LIFO NEWSROOM