Νότια Κορέα: Πρέπει να επιβραβεύσουμε τον Κιμ Γιονγκ Ουν που θα εγκαταλείψει τα πυρηνικά

Νότια Κορέα: Πρέπει να επιβραβεύσουμε τον Κιμ Γιονγκ Ουν που θα εγκαταλείψει τα πυρηνικά Facebook Twitter
0

«Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ειλικρινής και πραγματικά σκοπεύει να εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα», δήλωσε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν, προσθέτοντας ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να τον επιβραβεύσει για αυτό.

«Φέτος συζητήσαμε σε βάθος για ώρες με τον Κιμ. Αυτές οι συναντήσεις με έπεισαν ότι πήρε την στρατηγικής σημασίας απόφαση να εγκαταλείψει το πυρηνικό οπλοστάσιό του» επισήμανε ο Μουν στη Le Figaro, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε πριν από την επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο Παρίσι.

Ο Μουν αναμένεται να συναντηθεί αύριο με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, ο Κιμ είναι «ειλικρινής, ήρεμος κι ευγενικός» και «νιώθει απογοήτευση από τη συνεχή έλλειψη εμπιστοσύνης εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας».

«Είναι πλέον ώρα να ανταποκριθούμε στις προσπάθειες στις οποίες συμφωνήσαμε με δυσκολία» υπογράμμισε ο Μουν.

«Πρέπει να διαβεβαιώσουμε τον Κιμ Γιονγκ Ουν ότι πήρε τη σωστή απόφαση όταν αποφάσισε την αποπυρηνικοποίηση και εμείς πρέπει να το συνοδεύσουμε στην ευχή του για μια διαρκή και σταθερή ειρήνη».

«Ανακηρύσσοντας το τέλος του κορεατικού πολέμου θα είναι η αρχή για την εγκαθίδρυση του καθεστώτος ειρήνης» είπε επίσης, καλώντας τις ΗΠΑ να λάβουν «αξιόπιστα μέτρα για να εγγυηθούν την ασφάλεια του καθεστώτος».

«Μελλοντικά, θα μπορούσαμε επίσης να συζητήσουμε τον μετριασμό των κυρώσεων, σε συμφωνία με την πρόοδο στο θέμα της αποπυρηνικοποίησης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πενθήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί

Διεθνή / Eθνικό πένθος σε Ιράν και Πακιστάν για τον θάνατο Ραϊσί

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κήρυξε πενθήμερο εθνικό πένθος μετά τον θάνατο του προέδρου - Η εθνική σημαία του Πακιστάν κυματίζει μεσίστια στο γραφείο του πρωθυπουργού στο Ισλαμαμπάντ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η πλουσιότερη Αυστραλή και τα υπόλοιπα αμφιλεγόμενα πορτρέτα του Βίνσεντ Ναματζίρα

Πολιτισμός / Η πλουσιότερη γυναίκα της Αυστραλίας και τα άλλα «κακόγουστα» πορτρέτα του Βίνσεντ Ναματζίρα

Οι αμφιλεγόμενες προσωπογραφίες των ανθρώπων που διαμόρφωσαν την Αυστραλία και τον κόσμο - «Η δουλειά μου θέλει να κάνει το κοινό να σκεφτεί την επιρροή και τα προνόμια κάποιων ανθρώπων»
NEWSROOM
Ιράν: Ποιος θα μπορούσε να επωφεληθεί πολιτικά από τον θάνατο του Ραϊσί; 

Διεθνή / Ιράν - Ο θάνατος του Ραϊσί και οι επίδοξοι διάδοχοι: Ο γιος, ο πρόεδρος της βουλής, η πανίσχυρη σύζυγος και τα αουτσάιντερ

Ποιος θα μπορούσε να επωφεληθεί πολιτικά από τον αδόκητο θάνατο του προέδρου της ισλαμικής δημοκρατίας; - Πώς ο θάνατος Ραϊσί αλλάζει την ισορροπία δυνάμεων μεταξύ των παρατάξεων εντός της Ισλαμικής Δημοκρατία
ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ