«Καμία εύνοια» στους Ευρωπαίους μετά το Brexit- Τι θα γίνει με όσους θέλουν να δουλέψουν στη Βρετανία

«Καμία εύνοια» στους Ευρωπαίους μετά το Brexit- Τι θα γίνει με όσους θέλουν να δουλέψουν στη Βρετανία Facebook Twitter
0

Στους ίδιους κανόνες με τους μετανάστες από τον υπόλοιπο κόσμο θα πρέπει να υπόκεινται οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να εργασθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την μεταβατική περίοδο που θα ακολουθήσει το Brexit.

Αυτό συμφωνήθηκε χθες κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου στο Λονδίνο, στο οποίο συμμετείχαν οι κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης Μέι, όπου και «υποστηρίχθηκε ομοφώνως ένα σύστημα που θα βασίζεται μάλλον στις ικανότητες παρά στην εθνικότητα» των μεταναστών, σύμφωνα με το BBC.

Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σήμερα ελεύθεροι να εγκατασταθούν και να εργασθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένα καθεστώς που θα τερματισθεί μετά την μεταβατική περίοδο που θα ακολουθήσει την βρετανική έξοδο, τον Δεκέμβριο 2020, σε περίπτωση συμφωνίας ανάμεσα στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες για τους όρους του διαζυγίου.

Η αρχή αυτή, του κριτηρίου των ικανοτήτων έναντι της εθνικότητας των μεταναστών, προτάθηκε από την Συμβουλευτική Επιτροπή για την Μετανάστευση σε εισήγηση που επιδόθηκε στην κυβέρνηση και δόθηκε στην δημοσιότητα στις 18 Σεπτεμβρίου. Ο διευθυντής της Επιτροπής Αλαν Μάνινγκ έλαβε χθες μέρος στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Στην μελέτη αυτή, η Συμβουλευτική Επιτροπή για την Μετανάστευση προτείνει την εκπόνηση ενός προγράμματος μετανάστευσης που δεν προσφέρει καμία εύνοια στους Ευρωπαίους πολίτες που προέρχονται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, εάν το θέμα της μετανάστευσης δεν ενταχθεί στις διαπραγματεύσεις για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε ως προς το ότι μετά το τέλος της ελεύθερης μετακίνησης στο Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνει δυνατόν να τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο σύστημα που θα λειτουργεί προς το συμφέρον της χώρας, κυρίως με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας», δήλωσε μετά την συνεδρίαση εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα αναφερθεί στα σχέδια της κυβέρνησής της για την μετανάστευση κατά την διάρκεια της διάσκεψης του Συντηρητικού Κόμματος που αρχίζει τις εργασίες της την Κυριακή στο Μπέρμιγχαμ και θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες.

Η πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών που είναι ήδη εγκατεστημένοι στο Ηνωμένο Βασίλειο θα προστατευθούν μετά το Brexit.

Στην εισήγησή της η Συμβουλευτική Επιτροπή για την μετανάστευση συμβουλεύει την κυβέρνηση να θέσει τέλος στο πλαφόν των αδειών εισόδου που είναι διαθέσιμες στο πλαίσιο του συστήματος Tier 2, που αφορά τα άτομα που δεν προέρχονται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και που είναι υποψήφια για μία θέση απασχόλησης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το πλαφόν αυτό μεταφράζεται σήμερα σε 20.700 άδειες ετησίως.

Προτείνεται επίσης να τεθεί τέλος στο σύστημα που ευνοεί την μετανάστευση προσώπων με λίγα ή καθόλου προσόντα, γνωστό ως Tier 3, στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την εξαίρεση των εποχικών εργαζόμενων ή των απασχολούμενων σε αγροτικές εργασίες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM