Μουσουλμάνος ράπερ ακυρώνει συναυλίες στο Μπατακλάν ύστερα από αντιδράσεις της Ακροδεξιάς

Μουσουλμάνος ράπερ ακυρώνει συναυλίες στο Μπατακλάν ύστερα από αντιδράσεις της Ακροδεξιάς Facebook Twitter
0

Ο Γάλλος -αλγερινής καταγωγής- μουσουλμάνος ράπερ Medine ανακοίνωσε σήμερα ότι ακυρώνει δύο συναυλίες του στο κέντρο Μπατακλάν στο Παρίσι, το οποίο βρέθηκε στο στόχαστρο των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος πριν από τρία χρόνια.

Εξήγησε ότι δεν θα κάνει τις εμφανίσεις για λόγους ασφαλείας, αφού η ακροδεξιά τον κατηγόρησε ότι τροφοδοτεί τον διχασμό.

Η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν χαιρέτισε την ακύρωση των συναυλιών του ράπερ στο Bataclan, όπου σκοτώθηκαν 90 άνθρωποι, χαρακτηρίζοντας την απόφασή του «νίκη για όλα τα θύματα της ισλαμιστικής τρομοκρατίας».

Tα εισιτήρια για τις δύο συναυλίες, στις 19 και 20 Οκτωβρίου, είχαν εξαντληθεί, λίγες εβδομάδες αφού ο Medine είχε κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ που περιέχει το τραγούδι «Μπατακλάν». Σε αυτό αναφερόταν σε όλα τα προηγούμενα χρόνια που ονειρευόταν να παίξει στο συγκεκριμένο συναυλιακό χώρο. 

 

Ο Medine, ένας 35χρονος αμφιλεγόμενος καλλιτέχνης που χρησιμοποιεί στα τραγούδια του στίχους όπως «σταυρώστε τους υπέρμαχους του κοσμικισμού» και «επιβάλλω θρησκευτικά διατάγματα στα κεφάλια των ηλιθίων», είχε πει πέρυσι στον ιστότοπο Clique ότι είναι υιοθετεί εσκεμμένα προκλητική συμπεριφορά επιχειρώντας να εξαλείψει τα στερεότυπα.

Ωστόσο, τα σχέδιά του να δώσει δύο συναυλίες προκάλεσαν την κατακραυγή, με τη Λεπέν και τον συντηρητικό ηγέτη Λοράν Βοκιέ να λένε ότι συνιστούν προσβολή στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στον συναυλιακό χώρο.

Τόσο το προσωπικό του Μπατακλάν όσο και ο τραγουδιστής αντέκρουσαν τις εκκλήσεις για ακύρωση των εμφανίσεων. Σήμερα ωστόσο εξέδωσαν ανακοινώσεις ότι τελικά δεν θα πραγματοποιηθούν.

Η διεύθυνση του νυχτερινού κέντρου επισήμανε σε μια ανακοίνωση ότι οι συναυλίες θα γίνουν σε έναν άλλο χώρο «σε μια ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα» και τις οικογένειές τους. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «η ελευθερία της έκφρασης των καλλιτεχνών... πρέπει να παραμείνει θεμελιώδες δικαίωμα στη δημοκρατία μας».

Στη δική του ανακοίνωση ο ράπερ κατήγγειλε ακροδεξιές οργανώσεις, που δεν κατονόμασε, ότι πυροδότησαν την κατακραυγή, αναφέροντας ότι σχεδίασαν διαδηλώσεις διαμαρτυρίες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή κατά τη διάρκεια των συναυλιών κι ότι προκάλεσαν εκ νέου οδύνη στους συγγενείς των θυμάτων.

«Σε ένδειξη σεβασμού προς αυτές τις οικογένειες και για να εγγυηθούμε την ασφάλεια του κοινού μου, αυτές οι συναυλίες δεν μπορούν να προχωρήσουν» είπε.

Αντ΄αυτού θα πραγματοποιήσει μια συναυλία στο Paris Zenith, έναν μεγαλύτερο συναυλιακό χώρο, την 9η Φεβρουαρίου του 2019.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP, France24

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM
Το «Βιβλίο Γενεθλίων» του Τζέφρι Επστάιν: Η επιστολές των Κλίντον, Τραμπ και οι εικόνες ζώων που ζευγαρώνουν

Διεθνή / Το «Βιβλίο Γενεθλίων» του Τζέφρι Επστάιν: Οι επιστολές των Κλίντον, Τραμπ και οι εικόνες ζώων που ζευγαρώνουν

Το δερματόδετο άλμπουμ γενεθλίων του Τζέφρι Επστάιν από το 2003 περιείχε επιστολές από πολιτικούς και ισχυρά πρόσωπα όπως οι Μπιλ Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM