Ερντογάν: Οι σχέσεις Τουρκίας- ΗΠΑ θα ενισχυθούν με τις επενδύσεις και το εμπόριο

Ερντογάν: Οι σχέσεις Τουρκίας- ΗΠΑ θα ενισχυθούν με τις επενδύσεις και το εμπόριο Facebook Twitter
0

«Πιστεύω ότι η στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ θα ενισχυθεί περαιτέρω με τις επενδύσεις και το εμπόριο παρά τις διακυμάνσεις», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε αντιπροσώπους αμερικανικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με το Reuters.

Η εκδήλωση για αμερικανικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Τουρκία δεν ήταν ανοιχτή για τα μέσα ενημέρωσης και δεν κατέστη εφικτή να εξακριβωθεί αν η ομιλία εκφωνήθηκε όπως το γραπτό κείμενο.

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει κάθε δυνατό μέτρο ώστε να μην ζημιωθούν οι επιχειρήσεις από τα εμπορικά μέτρα και δεν θα θέσει σε κίνδυνο τις αρχές της ελεύθερης αγοράς, σύμφωνα με το κείμενο.

«Παροτρύνουμε τον επιχειρηματικό κόσμο να συνεργαστεί περαιτέρω ενώ αναζητούμε τρόπους επίλυσης μέσω της διπλωματίας με τους ομολόγους μας», σημείωσε.

«Δεν θέλουμε ποτέ να επηρεαστείτε αρνητικά ή να εμποδιστούν τα σχέδια σας εξαιτίας των ζητημάτων που έχουμε με την υπάρχουσα αμερικανική κυβέρνηση. Θα συνεχίσουμε να προβαίνουμε σε κάθε απαραίτητο βήμα», είπε.

Οι επενδυτές, ανάστατοι από τον καλπάζοντα πληθωρισμό και την αύξηση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών, βρέθηκαν ξαφνικά αντιμέτωποι με τις συνέπειες της σύγκρουσης Ερντογάν-Τραμπ, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ διπλασίασε τους δασμούς επί των εισαγωγών τουρκικού χάλυβα και αλουμινίου ασκώντας πίεση επί της Αγκύρας για την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Αντριου Μπράνσον.

Σε αντίποινα η Τουρκία διπλασίασε τους δασμούς σε εισαγωγές κάποιων αμερικανικών προϊόντων, όπως το αλκοόλ, τα αυτοκίνητα και τον καπνό.

Καθώς η λίρα έχασε το ένα τέταρτο της αξίας της μόνο τον τελευταίο μήνα, ο Ερντογάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι έχουν εξαπολύσει «οικονομικό πόλεμο» κατά της Τουρκίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεπάλ: «Βγήκαμε με σαγιονάρες και πιτζάμες μέσα στο δάσος» λέει η Ελληνίδα βολεϊμπολίστρια που είναι εγκλωβισμένη στη χώρα

Διεθνή / Νεπάλ: «Βγήκαμε με σαγιονάρες και πιτζάμες μέσα στο δάσος» λέει η Ελληνίδα βολεϊμπολίστρια που είναι εγκλωβισμένη στη χώρα

Η αθλήτρια βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε, όταν βγήκε στο μπαλκόνι και είδε να σπάνε αυτοκίνητα με φτυάρια και να πετάνε γκαζάκια
LIFO NEWSROOM
Χάος στη Γαλλία: Πάνω από 200 συλλήψεις και φωτιές στο Παρίσι - Τι είναι το κίνημα «Μπλοκάρουμε τα Πάντα»

Διεθνή / Χάος στη Γαλλία: Πάνω από 200 συλλήψεις και φωτιές στο Παρίσι - Τι είναι το κίνημα «Μπλοκάρουμε τα Πάντα»

Πάνω από 200 συλλήψεις στο Παρίσι, φωτιές, μπλοκαρισμένοι δρόμοι και σιδηρόδρομοι, καθώς οι πολίτες ξεσηκώνονται κατά του Μακρόν μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης Μπαϊρού
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Έτοιμος για επιστροφή ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου - Κρίση τους κεμαλιστές

Διεθνή / Τουρκία: Έτοιμος για επιστροφή ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου - Κρίση τους κεμαλιστές

Ο Κιλιτσντάρογλου ενδέχεται να αναλάβει τον έλεγχο του CHP μετά την κρίση με τις εκλογές του 2023, ενώ η νυν διοίκηση και τα ΜΜΕ προκαλούν ένταση και αναστάτωση ενόψει της ακρόασης στις 15 Σεπτεμβρίου
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Η Ρωσία τεστάρει τα όρια του ΝΑΤΟ στην Πολωνία: Πρωτοφανές συμβάν με συμμαχικά μαχητικά να καταρρίπτουν ρωσικά drone

Διεθνή / Η Ρωσία τεστάρει τα όρια του ΝΑΤΟ στην Πολωνία: Πρωτοφανές συμβάν με συμμαχικά μαχητικά να καταρρίπτουν ρωσικά drone

Η Πολωνία ενεργοποίησε το Άρθρο 4 του ΝΑΤΟ μετά την παραβίαση του εναέριου χώρου της από 19 ρωσικά drones. Διεθνής κατακραυγή, φόβοι για κλιμάκωση και ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας της Συμμαχίας.
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Χάρι: Είναι ακόμα το ίδιο άτομο παρά την απομάκρυνση από τη βασιλική ζωή, λένε πηγές

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Είναι ακόμα το ίδιο άτομο παρά την απομάκρυνση από τη βασιλική ζωή, λένε πηγές

Ο 40χρονος βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στη Βρετανία και πραγματοποιεί επισκέψεις στις φιλανθρωπικές οργανώσεις που εξακολουθεί να στηρίζει από τότε που αποχώρησε από τα βασιλικά του καθήκοντα το 2020
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ ζητά από την ΕΕ δασμούς 100% σε Ινδία και Κίνα για να πιεστεί ο Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο

Διεθνή / Ο Τραμπ ζητά από την ΕΕ δασμούς 100% σε Ινδία και Κίνα για να πιεστεί ο Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο

Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου έρχεται στον απόηχο της συνόδου κορυφής στην Κίνα, όπου Πούτιν, Σι Τζινπίνγκ και Ναρέντρα Μόντι εμφανίστηκαν με κοινό μέτωπο απέναντι στη Δύση
LIFO NEWSROOM