Η Ουγγαρία θα προσφύγει στο Ευρωδικαστήριο κατά της απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η Ουγγαρία θα προσφύγει στο Ευρωδικαστήριο κατά της απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Facebook Twitter
0

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν δεσμεύτηκε σήμερα να προσφύγει στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενάντια στην πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Υπενθυμίζεται πως το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε να ενεργοποιήσει το άρθρο 7 της Συνθήκης της ΕΕ για ενδεχόμενες παραβιάσεις θεμελιωδών ιδρυτικών αξιών της Ένωσης από την Ουγγαρία. 

«Δεν θα παραιτηθούμε του δικαιώματός μας να υπερασπιστούμε τα σύνορα, κανείς δεν μπορεί να μας να το πάρει αυτό, ούτε στο ελάχιστο», είπε ο Ορμπάν σε ομιλία του στο κοινοβούλιο στη Βουδαπέστη, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI.


Ο Ούγγρος πρωθυπουργός επίσης αποδοκίμασε το προτεινόμενο μέτρο της ΕΕ να αναπτύξει μια δύναμη 10.000 ανδρών για την φύλαξη των συνόρων του μπλοκ, υποστηρίζοντας ότι κάθε χώρα πρέπει να υπερασπίζει τη δική της επικράτεια.

Ο επιτελάρχης του Ούγγρου πρωθυπουργού, σύμφωνα με το MTI, ανέφερε επίσης ότι η ουγγρική κυβέρνηση θα προσφύγει κατά της απόφασης του ΕΚ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Sputnik/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: 14χρονος διακινούσε βίντεο με συνευρέσεις με τη μικρότερη αδερφή του

Διεθνή / Υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: 14χρονος διακινούσε βίντεο από συνευρέσεις με τη μικρότερη αδερφή του

Από την έρευνα που έγινε στο τηλέφωνο του μαθητή, βρέθηκαν συνολικά 9 βίντεο - Ο 14χρονος φέρεται να καλούσε τους φίλους του να συνευρεθούν με την αδελφή του
LIFO NEWSROOM