ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πώς να βάφεις τα έπιπλα με χρώματα κιμωλίας

Πώς να βάφεις τα έπιπλα με χρώματα κιμωλίας Facebook Twitter
Με τα χρώματα κιμωλίας που διαθέτουμε οι τεχνικές είναι άπειρες. Μπορεί να επιλέξει κανείς το στυλ που θα ήθελε να εφαρμόσει. Το υλικό σού δίνει τη δυνατότητα να κάνεις παλαίωση ή και να εκμοντερνίσεις ένα έπιπλο. Φωτο: Φωτο: Φίλιππος Λεμονής/LIFO
0

— Τι ακριβώς κάνετε στα εργαστήρια του Woodpicker;

Μαθαίνουμε τον κόσμο να βάφει με τα αυθεντικά χρώματα κιμωλίας. Κάνουμε όμως και κάτι πιο σημαντικό από αυτό: απελευθερώνουμε τη δημιουργικότητα και τον ενθουσιασμό των ανθρώπων.


— Υπάρχουν κάποιες ειδικές τεχνικές που μπορεί να μάθει κάποιος που θέλει να αναπαλαιώσει τα έπιπλά του;

Με τα χρώματα κιμωλίας που διαθέτουμε οι τεχνικές είναι άπειρες. Μπορεί να επιλέξει κανείς το στυλ που θα ήθελε να εφαρμόσει. Το υλικό σού δίνει τη δυνατότητα να κάνεις παλαίωση ή και να εκμοντερνίσεις ένα έπιπλο.


— Πού ακριβώς μπορεί να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη μπογιά και πόση περίπου ώρα παίρνει για να στεγνώσει;

Είναι κατάλληλη για γυαλί, σίδερο, μάρμαρο, δέρμα, ύφασμα, ταπετσαρία, ξύλο, μελαμίνη, λάκα, βακελίτη, τούβλο, τσιμέντο και πλαστικό. Δεν χρειάζεται καμία προεργασία και στεγνώνει σε περίπου 20 λεπτά. Είναι άοσμη και τόσο ακίνδυνη που μπορείς να βάψεις ακόμα και παιδικές κούνιες.

Πώς να βάφεις τα έπιπλα με χρώματα κιμωλίας Facebook Twitter
Φωτο: Φίλιππος Λεμονής/LIFO


— Μπορείτε να μου πείτε λίγα λόγια για την Αnnie Sloan, τη γυναίκα που δημιούργησε το συγκεκριμένο υλικό;

Η Annie Sloan είναι πρώην ροκ σταρ, αν υπάρχει τέτοιος όρος. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Οξφόρδης και έφτιαξε αυτήν τη μοναδική πατέντα που βάφει σε όλες τις επιφάνειες, χωρίς τρίψιμο και αστάρι. Η συνάντηση μαζί της είναι μοναδική εμπειρία. Θεωρείται ο γκουρού του χρώματος παγκοσμίως και οι διακοσμητικές της προτάσεις είναι πάντα σεβαστές.


— Εσείς πώς ήρθατε σε επαφή μαζί της;

Για να ισορροπώ, μια και η άλλη μου ιδιότητα είναι λιγότερο χειρωνακτική. Πάντα έφτιαχνα πράγματα με τα χέρια μου, έβαφα με πλαστικά χρώματα, έτριβα, αστάρωνα κ.λπ. Σε ένα ταξίδι στους φοιτητές γιους μου στην Αγγλία για μαγείρεμα, σιδέρωμα και γενική μαμαδίστικη λάντζα, λοιπόν, ήρθα σε επαφή αρχικά με το υλικό και στη συνέχεια με την ίδια την Annie. Ο έρως υπήρξε κεραυνοβόλος.


— Τι μπορεί να βρει κανείς στο κατάστημά σας;

Στο Woodpicker μπορεί κανείς να βρει όλα τα αυθεντικά προϊόντα της Annie Sloan, φυσικά, αλλά και έπιπλα που έχουμε φτιάξει, πόμολα, μοναδικά αντικείμενα που ερωτεύτηκα σε κάποιο παζάρι, υφάσματα... την Άρτα και τα Γιάννενα κοντολογίς, μαζί με τη διάθεσή μας να μάθουμε σε όποιον θέλει, μέσω ενός τρίωρου σεμιναρίου, ό,τι ξέρουμε για τη συγκεκριμένη μέθοδο βαφής.

Πώς να βάφεις τα έπιπλα με χρώματα κιμωλίας Facebook Twitter
Φωτο: Φίλιππος Λεμονής/LIFO
Πώς να βάφεις τα έπιπλα με χρώματα κιμωλίας Facebook Twitter
Φωτο: Φίλιππος Λεμονής/LIFO
Πώς να βάφεις τα έπιπλα με χρώματα κιμωλίας Facebook Twitter
Φωτο: Φίλιππος Λεμονής/LIFO

Info:

www.anniesloan.gr

Ρώτα τον Υπεύθυνο
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

3 μέρη για να επιπλώσεις και να διακοσμήσεις το σπίτι με ρετρό θησαυρούς

Living / 3 μέρη για να επιπλώσεις και να διακοσμήσεις το σπίτι με ρετρό θησαυρούς

Η τάση για τα βίντατζ φαίνεται να κερδίζει έδαφος στα έπιπλα και τα μικροαντικείμενα, καθώς μικρά και μεγαλύτερα παλαιοπωλεία νέο τύπου προτείνουν οικονομικές και στυλάτες λύσεις.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Τι σημαίνει να καλλιεργείς baby φύλλα, βολβούς και βρώσιμα άνθη στην Αττική;

Γεύση / Τι σημαίνει να καλλιεργείς baby φύλλα, βολβούς και βρώσιμα άνθη στην Αττική;

O Ανδρέας Παξινός είναι ο ιδιοκτήτης της Andy's microFarm στο Πικέρμι, μιας μικρής βιολογικής αστικής φάρμας στην οποία χρησιμοποιούνται σύγχρονες οικολογικές μέθοδοι βιοενταντικής καλλιέργειας
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η αντικερί Eclectica δεν είναι ένα απλό παλαιοπωλείο

Αγορά / Η αντικερί Eclectica δεν είναι ένα απλό παλαιοπωλείο

Κρυμμένη σε μια άγνωστη γειτονιά της Πλάκας, δίπλα στη βυζαντινού ρυθμού εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, η οποία με τη σειρά της είναι χτισμένη πάνω στο ιερό της θεάς Αρτέμιδος, βρίσκεται η γκαλερί/αντικερί Eclectica της Αγγελικής Πλανουδάκη
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ