Τουλάχιστον 100 μετανάστες πνίγηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου σε ναυτικά δυστυχήματα στη Λιβύη

Τουλάχιστον 100 μετανάστες πνίγηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου σε ναυτικά δυστυχήματα στη Λιβύη Facebook Twitter
0

Περισσότεροι από 100 μετανάστες πνίγηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν τα φουσκωτά πλοιάρια στα οποία επέβαιναν βυθίστηκαν στα ανοιχτά της Λιβύης.

Σύμφωνα με την οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) που επικαλείται τις μαρτυρίες των επιζώντων, τα δύο σκάφη είχαν αποπλεύσει από τα παράλια της Λιβύης νωρίς το πρωί της 1ης Σεπτεμβρίου.

Στο καθένα από αυτά επέβαιναν δεκάδες άνθρωποι, κυρίως Αφρικανοί, αναφέρει η οργάνωση στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της.

Σύμφωνα με έναν από τους επιζώντες, η μηχανή του ενός σκάφους χάλασε ενώ το δεύτερο άρχισε να χάνει αέρα. Κάποιοι κατάφεραν να γλιτώσουν, κρατημένοι από τα συντρίμμια που επέπλεαν.

Πολλοί διασώθηκαν από τη λιβυκή ακτοφυλακή και οδηγήθηκαν στο λιμάνι Χομς της Λιβύης στις 2 Σεπτεμβρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργαζόμενος στην αμφιλεγόμενη βοήθεια στη Γάζα: Είδα συναδέλφους να πυροβολούν πεινασμένους Παλαιστίνιους

Διεθνή / Εργαζόμενος στην αμφιλεγόμενη βοήθεια στη Γάζα: Είδα συναδέλφους να πυροβολούν πεινασμένους Παλαιστίνιους

Ο άνδρας εργαζόταν στον τομέα ασφαλείας της αμφιλεγόμενης υπηρεσίας διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα - Περισσότεροι από 400 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί προσπαθώντας να λάβουν φαγητό
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Μπλόκα σε όλες τις μεγάλες πόλεις ανήγγειλαν για σήμερα οι φοιτητές

Διεθνή / Σερβία: Μπλόκα σε όλες τις μεγάλες πόλεις ανήγγειλαν για σήμερα οι φοιτητές

Αφορμή για τον σχεδιαζόμενο αποκλεισμό των πόλεων αποτέλεσε η βία που χρησιμοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από την αστυνομία κατά φοιτητών σε μπλόκα και επίσης η προσπάθεια αστυνομικών, το βράδυ της Τετάρτης, να εισέλθουν διά της βίας στη Νομική.
LIFO NEWSROOM