«Kάποιοι κερδοσκοπούν κατά της Ιταλίας» λέει ο Σαλβίνι

«Kάποιοι κερδοσκοπούν κατά της Ιταλίας» λέει ο Σαλβίνι Facebook Twitter
0

Εκατό ημέρες στην εξουσία συμπληρώνει στην Ιταλία η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.

Μιλώντας στην Deutsche Welle, ο υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της Λέγκα του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, κάνει τον απολογισμό του και σχολιάζει την πολιτική της Ε.Ε. στο προσφυγικό.

Ερωτώμενος αν η κυβέρνηση του αντιμετωπίζει με επιτυχία τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, τη φτώχεια και την ανεργία ο Σαλβίνι απαντά: «Είμαι πολύ ευτυχής με τις πρώτες εκατό ημέρες. Οι δικές μου αρμοδιότητες αφορούν τη μετανάστευση και τη δημόσια τάξη. Και εκεί έχουμε επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Όσον αφορά την απασχόληση, τη φορολογία και τις συντάξεις, θα παρουσιάσουμε το φθινόπωρο το σχέδιό μας για την αλλαγή και την ανάπτυξη. Γι αυτό, στην παρούσα φάση, δεν ανησυχώ για τους αριθμούς».

Ωστόσο, οι διεθνείς αγορές φαίνεται να ανησυχούν. Μετά την άνοδο των λαϊκιστικών κομμάτων, δηλαδή της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων, στην εξουσία, τα ιταλικά σπρεντ έχουν διπλασιαστεί. Πώς το εξηγεί αυτό ο Ματέο Σαλβίνι; «Υπάρχουν κάποιοι που κερδοσκοπούν. Υπάρχουν κάποιοι που είναι εναντίον μας. Η δική μας κυβέρνηση είναι ανεξάρτητη από τις πολυεθνικές, τους επενδυτές και την ισχύ των τραπεζών. Οι ιταλικές επιχειρήσεις είναι υγιείς. Οι μεταρρυθμίσεις θα δώσουν απάντηση σε όλα τα ερωτήματα που θέτουν οι αποκαλούμενες αγορές και οι Θεοί των σπρεντ...» λέει ο Σαλβίνι με εμφανώς σκωπτική διάθεση.

Ο Ματέο Σαλβίνι επιδιώκει, και ισχυρίζεται ότι ήδη σμιλεύει, πολιτική συμμαχία με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βικτορ Όρμπαν στο προσφυγικό.  Αλλά και ο Όρμπαν θεωρεί τον Σαλβίνι συνοδοιπόρο του στις Βρυξέλλες. Και αυτό παρ΄ότι η Ουγγαρία είναι από τους πιο αμετάπειστους πολέμιους της κοινής πολιτικής για το μεταναστευτικό και ιδιαίτερα της υποχρεωτικής κατανομής των προσφύγων στα κράτη-μέλη. Πώς εξηγεί αυτή τη φαινομενική αντίφαση ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών:

«Προσπαθώ να επιτύχω το καλύτερο αποτέλεσμα με όλες τις πλευρές. Ο Βίκτορ Όρμπαν κάνει λόγο για υπεράσπιση των ευρωπαϊκών συνόρων, για την προστασία που χρειάζονται οι χώρες προέλευσης, για επενδύσεις στην Αφρική. Συμφωνώ με όλα αυτά. Η Άνγκελα Μέρκελ προτείνει ανακατανομή. Θα μπορούσα και να συμφωνήσω σε εύθετο χρόνο. Πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους, ώστε να μην εγκαταλείπουν τη χώρα τους. Χρειαζόμαστε γρήγορα 500 εκ. ευρώ για την Αφρική. Υπό αυτή την έννοια νομίζω ότι τόσο η Γερμανία όσο και η Ουγγαρία έχουν δίκιο σε κάποια ζητήματα».

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Διεθνή / Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Το πλήγμα ήρθε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά από άλλη επιχείρηση των ΗΠΑ, στην οποία σκοτώθηκαν 11 άτομα που η Ουάσινγκτον συνδέει με τη συμμορία Tren de Aragua από τη Βενεζουέλα
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις

Διεθνή / Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις μετά τα επεισόδια

Οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού ήρθαν μία μέρα μετά την πρόωρη διακοπή του ποδηλατικού αγώνα Vuelta a España, εξαιτίας επεισοδίων με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που οδήγησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM