Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Εθνική Εφήβων στο πόλο

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Εθνική Εφήβων στο πόλο Facebook Twitter
0

Παγκόσμια πρωταθλήτρια είναι η Εθνική Εφήβων στο πόλο καθώς επικράτησε στον τελικό  της Ισπανίας με 9-8. 

Η ελληνική ομάδα ήταν εντυπωσιακή στο δεύτερο οκτάλεπτο, όταν με επιμέρους σκορ 4-1 μετέτρεψε το 3-3 της πρώτης περιόδου σε 7-4, βάζοντας γερές βάσεις για να φτάσει στο στόχο της.

Οι Ισπανοί μείωσαν στην τρίτη περίοδο τη διαφορά στα δύο γκολ και ακόμη περισσότερο στην τελευταία (8-9), αλλά η Εθνική ομάδα άντεξε και πήρε την τεράστια νίκη.

Κορυφαίος σκόρερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ήταν ο Καλογερόπουλος με 3 γκολ.

Tα οκτάλεπτα: 

9-8 (4ο οκτάλεπτο)

9-7 (3ο οκτάλεπτο)

7-4 (2ο οκτάλεπτο)

3-3 (1ο οκτάλεπτο)

Στον ημιτελικό της διοργάνωσης, που έγινε στην Ουγγαρία,  η Ελλάδα είχε επικρατήσει της Σερβίας, που ήταν το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης. 

Aυτό είναι το δεύτερο χρυσό σε παγκόσμιο πρωτάθλημα για την Ελλάδα σε επίπεδο εφήβων / νεανίδων, μετά απ' αυτό της Εθνικής νεανίδων το 2012 στο Περθ της Αυστραλίας, ενώ έρχεται να ακολουθήσει το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε πέρυσι στο Βελιγράδι η Εθνική Νέων. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ