Η σπάνια συλλογή κρασιών που γλίτωσε από τα χέρια των Ναζί

Η σπάνια συλλογή κρασιών που γλίτωσε από τα χέρια των Ναζί Facebook Twitter
0

Σε ένα βαθύ κελάρι, χτισμένο κάτω από τη γη, στη μικρή πόλη Beaune στην Βουργουνδία, κρύβεται εδώ και έναν αιώνα μία σπάνια συλλογή κρασιών.

Ανήκει στον Robert Drouhin και στον οίκο Maison Joseph Drouhin και η ιστορία του κελαριού, θα μπορούσε να είναι μια ιστορία ηρωικής αντίστασης άψυχων αντικειμένων στις ληστρικές επιδρομές των Ναζί και κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως αφηγείται ο Drouhin, ο θείος του ήταν εκείνος που σχεδόν έχτισε μία πτέρυγα του κελαριού, μπλοκάροντας με μαεστρία την πιθανή είσοδο των Ναζί και καταφέρνοντας να σώσει κάποια από τα πιο εκλεκτά κρασιά της συλλογής της οικογένειας. 

Έμειναν εκεί, θαμμένα κάτω από τόνους σκόνης και λησμονιάς και 100 από αυτά τα μπουκάλια αναμένεται να πωληθούν τον Οκτώβριο σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Διεθνή / Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Παράλληλα, τόσο ο Νικολά Σαρκοζί όσο και η σύζυγός του, Κάρλα Μπρούνι, βρίσκονται αντιμέτωποι με έρευνες για πιθανές προσπάθειες επηρεασμού μαρτύρων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Λιβύης
LIFO NEWSROOM