Η σπάνια συλλογή κρασιών που γλίτωσε από τα χέρια των Ναζί

Η σπάνια συλλογή κρασιών που γλίτωσε από τα χέρια των Ναζί Facebook Twitter
0

Σε ένα βαθύ κελάρι, χτισμένο κάτω από τη γη, στη μικρή πόλη Beaune στην Βουργουνδία, κρύβεται εδώ και έναν αιώνα μία σπάνια συλλογή κρασιών.

Ανήκει στον Robert Drouhin και στον οίκο Maison Joseph Drouhin και η ιστορία του κελαριού, θα μπορούσε να είναι μια ιστορία ηρωικής αντίστασης άψυχων αντικειμένων στις ληστρικές επιδρομές των Ναζί και κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως αφηγείται ο Drouhin, ο θείος του ήταν εκείνος που σχεδόν έχτισε μία πτέρυγα του κελαριού, μπλοκάροντας με μαεστρία την πιθανή είσοδο των Ναζί και καταφέρνοντας να σώσει κάποια από τα πιο εκλεκτά κρασιά της συλλογής της οικογένειας. 

Έμειναν εκεί, θαμμένα κάτω από τόνους σκόνης και λησμονιάς και 100 από αυτά τα μπουκάλια αναμένεται να πωληθούν τον Οκτώβριο σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM