ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Οργή στην Τουρκία μετά την απόφαση Κοντονή για μη έκδοση του Τουργκούτ Καγιά

Οργή στην Τουρκία μετά την απόφαση Κοντονή για μη έκδοση του Τουργκούτ Καγιά Facebook Twitter
6

Την έντονη αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή να μην εκδοθεί στην Τουρκία ο δημοσιογράφος Τουργκούτ Καγιά.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Ελλάδας.

Όπως ανέφερε, «η έκδοση του Τουργκούτ Καγιά, για τον οποίο η Ίντερπολ είχε εκδώσει ερυθρά αναγγελία, απορρίφθηκε από τον Έλληνα υπουργό Δικαιοσύνης, παρά την απόφαση του Αρείου Πάγου υπέρ της έκδοσης στην Τουρκία. Αυτό δείχνει τη μη αλλαγή της παραδοσιακής αντίδρασης της ελληνικής πολιτικής τάξης εναντίον της Τουρκίας.

»»Η Ελλάδα, που στο παρελθόν προστάτευε τον τρομοκράτη Οτσαλάν, τώρα δίνει άσυλο σε εγκληματίες που καταζητούνται στη χώρα μας και αγνοεί με ευκολία τις δικαστικές αποφάσεις σχετικά με την έκδοσή τους.

»»Περιμένουμε από την Ελλάδα να σεβαστεί τις σχέσεις καλής γειτονίας και τους νόμους».

Χθες έγινε γνωστό πως με απόφαση του Σταύρου Κοντονή δεν εκδίδεται στις τουρκικές αρχές ο δημοσιογράφος και ιστορικός της γείτονας χώρας, Τουργκούτ Καγιά.

Όπως είχε μεταδώσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Δικαιοσύνης «πάγωσε», όπως έχει δικαίωμα εκ του νόμου, την απόφαση του Αρείου Πάγου που είχε γνωμοδοτήσει υπέρ της έκδοσης στην Τουρκία του 45χρονου Τουργκούτ Καγιά.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Ασύλου είχε χορηγήσει στον Καγιά πολιτικό άσυλο.

Η Άγκυρα έχει ζητήσει την έκδοσή του για να εκτίσει ένα υπόλοιπο ποινής φυλάκισης, μετά την αμετάκλητη καταδίκη του από τουρκικό δικαστήριο για συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση.

Σημειώνεται πως από τις αρχές Ιουνίου ο Τουργκούτ Καγιά είχε προχωρήσει σε απεργία πείνας, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο παράδοσής του στην τουρκική Δικαιοσύνη.

Διεθνή
6

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ