LIVE!

Η Τουρκία θα στείλει και δεύτερο πλοίο για γεωτρήσεις στη Μεσόγειο

Η Τουρκία θα στείλει και δεύτερο πλοίο για γεωτρήσεις στη Μεσόγειο Facebook Twitter
EPA
0

Οι πλουτοπαραγωγικές πηγές στη Μεσόγειο και η πυρηνική ενέργεια είναι στις προτεραιότητες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης μετά την πρόσφατη επανεκλογή του. 

Όπως έκανε γνωστό ο Τούρκος πρόεδρος, η Άγκυρα σχεδιάζει να στείλει και δεύτερο πλοίο με γεωτρύπανο, για έρευνες στη Μεσόγειο.

Στο σχετικό έγγραφο για τις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης, ο Ερντογάν δήλωσε αποφασισμένος να προστατεύσει «με καθε τρόπο» τα δικαιώματα της χώρας του στη Μεσόγειο, αφήνονας ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο να εγείρει νέες διεκδικήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Τα δύο ερευνητικά σκάφη θα διεξάγουν γεωτρήσεις σε μικρά και μεγάλα βάθη στη Μεσόγειο.

Εκτός από τα σχέδια για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, η λίστα των προτεραιοτήτων περιλαμβάνει και την ανέγερση μιας πυρηνικής ενεργειακής μονάδας στο λεγόμενο «ευρωπαϊκό κομμάτι» της Τουρκίας.

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: «Φτάνει» - Η υπομονή του τελείωσε μετά τις νέες αποκαλύψεις για πρίγκιπα Άντριου και Έπσταϊν

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: «Φτάνει» - Η υπομονή του τελείωσε μετά τις νέες αποκαλύψεις για πρίγκιπα Άντριου και Έπσταϊν

Πηγές από το περιβάλλον της βασιλικής οικογένειας αναφέρουν ότι στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων η ανοχή του βρετανού μονάρχη τελείωσε - Ο πρίγκιπας Άντριου αποχώρησε μέσα στη νύχτα από το σπίτι του στο Royal Lodge
THE LIFO TEAM