ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η ΚΕΔΕ εκταμιεύει 600.000 ευρώ για τους τρεις πυρόπληκτους δήμους της Αττικής

Η ΚΕΔΕ εκταμιεύει 600.000 ευρώ για τους τρεις πυρόπληκτους δήμους της Αττικής Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Το ποσό των 600.000 εκταμιεύεται από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και θα δοθεί στους πυρόπληκτους Δήμους Ραφήνας-Πικερμίου, Μαραθώνα και Μεγαρέων.

Η κατανομή του ποσού θα γίνει ισομερώς στους τρεις δήμους που επλήγησαν, οι οποίοι θα αποδώσουν τα χρήματα στις πυρόπληκτες οικογένειες, μέσω των κοινωνικών τους υπηρεσιών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΚΕΔΕ ολοκλήρωσε σήμερα τις σχετικές διαδικασίες εκταμίευσης του ποσού των 600.000 ευρώ. 

«Η Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού, ενωμένη και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των πολιτών που δοκιμάζονται από αυτή την τραγωδία. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες της ΚΕΔΕ που κινήθηκαν αστραπιαία και καταφέραμε μέσα σε λίγα 24ωρα να κάνουμε πράξη την πρωτοβουλία μας να ενισχύσουμε οικονομικά τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Καλούμε  την κυβέρνηση να κινηθεί με την ίδια ταχύτητα και να προχωρήσει στην άμεση απόδοση της οικονομικής ενίσχυσης του ποσού του 1,5 εκατ. ευρώ από τους ΚΑΠ προς τους δήμους που επλήγησαν, κατόπιν και του σχετικού αιτήματος της ΚΕΔΕ», αναφέρει ο πρόεδρός της, Γιώργος Πατούλης.


Όπως προσθέτει, «δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για καθυστερήσεις και χρονοτριβές σε ό,τι αφορά τη βοήθεια που οφείλουμε να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται με τόσο σκληρό τρόπο».

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατατέθηκε η έφεση για το Μάτι: «Η απόφαση είναι απολύτως εσφαλμένη κατά την κρίση της»

Ελλάδα / Κατατέθηκε αίτηση έφεσης για το Μάτι: «Η απόφαση είναι απολύτως εσφαλμένη κατά την κρίση της»

«Η ίδια η Πυροσβεστική, η ίδια η Πολιτική Προστασία δεν προστατεύονται, όταν προστατεύονται εκείνοι που αφήνουν εγκληματικά να καούν και να πνιγούν 105 άνθρωποι», αναφέρουν συνήγοροι των θυμάτων
NEWSROOM
Μάτι: «Μηδενική ανοχή στον λαϊκισμό ως προς τη Δικαιοσύνη» λέει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Ελλάδα / Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Μάτι: Έχουν στηθεί λαϊκά δικαστήρια υπό την ανοχή της Πολιτείας

Τι απαντά το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών για τους «προπηλακισμούς» σε βάρος λειτουργών της Δικαιοσύνης - Τι εξηγούν για την απόφαση που έλαβε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για την τραγωδία με τους 104 νεκρούς στο Μάτι
NEWSROOM