Ο Τραμπ κατηγορεί την Κίνα για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές

Ο Τραμπ κατηγορεί την Κίνα για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε σήμερα τη «μοχθηρή», όπως είπε, στάση της Κίνας, κατηγορώντας το Πεκίνο για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές. 

«Η Κίνα θέτει στο στόχαστρο τους αγρότες μας, τους οποίους αγαπώ και σέβομαι, και το γνωρίζει, ως ένα τρόπο για να με αναγκάσει να συνεχίσω να της επιτρέπω να εκμεταλλεύεται τις ΗΠΑ», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος. 

«Η στάση της είναι μοχθηρή, σε αυτό που θα είναι μια αποτυχημένη απόπειρα. Υπήρξαμε ευγενικοί – έως τώρα! Η Κίνα έβγαλε από εμάς πέρυσι 517 δισεκατομμύρια δολάρια», πρόσθεσε ο Τραμπ.


Χθες, η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε έκτακτη βοήθεια ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς τους Αμερικανούς αγρότες που επηρεάζονται από τα αντίποινα στους αμερικανικούς δασμούς, αναγνωρίζοντας έτσι τις πρώτες παράπλευρες απώλειες που προκάλεσε η εμπορική διαμάχη του Τραμπ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / «Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Το Βερολίνο στέλνει ηχηρό μήνυμα απόρριψης στο σχέδιο της Κομισιόν – Προειδοποιεί για «λάθος σήμα» σε επιχειρήσεις και ζητά εξορθολογισμό δαπανών
LIFO NEWSROOM
Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ απολύσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Διεθνή / Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ απολύσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Μία ενδεχόμενη απόλυση του Τζερόμ Πάουελ από τον Τραμπ θα μπορούσε να προκαλέσει «δραματικό σοκ» στις αγορές, να οδηγήσει σε δικαστική διαμάχη και να δοκιμάσει τα όρια της ανεξαρτησίας της Fed
LIFO NEWSROOM