«Όχι» Σαλβίνι στη βοήθεια της Κομισιόν για τους πρόσφυγες: Δεν χρειαζόμαστε ελεημοσύνη από την ΕΕ

«Όχι» Σαλβίνι στη βοήθεια της Κομισιόν για τους πρόσφυγες: Δεν χρειαζόμαστε ελεημοσύνη από την ΕΕ Facebook Twitter
2

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι απέρριψε την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προσφέρει 6.000 ευρώ ανά πρόσφυγα ως στήριξη στα κράτη που δέχονται άτομα διασωθέντα στη Μεσόγειο.

«Δεν ζητάμε ελεημοσύνη και επιπλέον επειδή συν τω χρόνω κάθε αιτών άσυλο κοστίζει στους Ιταλούς φορολογούμενος 40.000 με 50.000 ευρώ. Οπότε οι Βρυξέλλες μπορούν να κρατήσουν την ελεημοσύνη τους, θέλουμε να ελέγχουμε την εισροή (...) δεν θέλουμε χρήματα», τόνισε ο Σαλβίνι.

«Δεν γνωρίζω αν θέλουν να δώσουν χρήματα σε άλλες χώρες. Μπορούν, αν το θέλουν. Η Ιταλία δεν χρειάζεται ελεημοσύνη», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών που είναι και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιταλίας.

Νωρίτερα σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε μια σειρά οικονομικών κινήτρων προκειμένου να πείσει τις χώρες μέλη να δημιουργήσουν στο έδαφός τους κέντρα όπου θα ταυτοποιούνται γρήγορα οι πρόσφυγες που σώζονται στη Μεσόγειο και να μοιράζονται το βάρος της υποδοχής τους, κάτι που απαιτεί η Ιταλία.

Η Κομισιόν πρότεινε, μεταξύ άλλων, την πλήρη χρηματοδοτική στήριξη των κρατών μελών που προσφέρονται οικειοθελώς να καλύψουν τις δαπάνες υποδομής και τις λειτουργικές δαπάνες των «ελεγχόμενων κέντρων», καθώς και χρηματοδοτική στήριξη στα κράτη μέλη που δέχονται τη μεταφορά αποβιβασθέντων ατόμων (6.000 ευρώ ανά άτομο).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη θέση της διοικήτριας της FED ενώ «μάχεται» για την απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη FED ενώ θα «μάχεται» ενάντια στην απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε προσωρινά τον Τραμπ από το να αποπέμψει την Κουκ από τη θέση της διοικήτριας της FED, έπειτα από καταγγελίες για απάτη σε στεγαστικά δάνεια
LIFO NEWSROOM
Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Διεθνή / Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Η Τσούρκοβ, ερευνήτρια στο επάγγελμα, είχε εξαφανιστεί στο Ιράκ το 2023 κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού - Μήνες μετά ο Νετανιάχου αποκάλυψε πως έχει απαχθεί από την Κατάιμπ Χεζμπολάχ
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Διεθνείς αντιδράσεις και φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Διεθνή / Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Συνεδριάζει εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Το εμιράτο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποδώσει αυτή την κατάφωρη επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός του σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ευγε στους Ιταλούς. Καμία λύση δεν μπορεί να υπάρξει στο προβλήμα εάν δεν σταματήσουν οι μετανάστες (και όχι πρόσφυγες) να εισέρχονται παράνομα στην ΕΕ.
«Δεν ζητάμε ελεημοσύνη και επιπλέον επειδή συν τω χρόνω κάθε αιτών άσυλο κοστίζει στους Ιταλούς φορολογούμενος 40.000 με 50.000 ευρώ. Οπότε οι Βρυξέλλες μπορούν να κρατήσουν την ελεημοσύνη τους, θέλουμε να ελέγχουμε την εισροή (...) δεν θέλουμε χρήματα», τόνισε ο Σαλβίνι.Τσ! Τσ! Τσ! Τι ακροδεξιός ναζιστής παλιοφασίστας είναι αυτός που βάζει το συμφέρον της χώρας και των Ιταλών πάνω από την δωροδοκία της Ε.Ε.