«Όχι» Σαλβίνι στη βοήθεια της Κομισιόν για τους πρόσφυγες: Δεν χρειαζόμαστε ελεημοσύνη από την ΕΕ

«Όχι» Σαλβίνι στη βοήθεια της Κομισιόν για τους πρόσφυγες: Δεν χρειαζόμαστε ελεημοσύνη από την ΕΕ Facebook Twitter
2

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι απέρριψε την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προσφέρει 6.000 ευρώ ανά πρόσφυγα ως στήριξη στα κράτη που δέχονται άτομα διασωθέντα στη Μεσόγειο.

«Δεν ζητάμε ελεημοσύνη και επιπλέον επειδή συν τω χρόνω κάθε αιτών άσυλο κοστίζει στους Ιταλούς φορολογούμενος 40.000 με 50.000 ευρώ. Οπότε οι Βρυξέλλες μπορούν να κρατήσουν την ελεημοσύνη τους, θέλουμε να ελέγχουμε την εισροή (...) δεν θέλουμε χρήματα», τόνισε ο Σαλβίνι.

«Δεν γνωρίζω αν θέλουν να δώσουν χρήματα σε άλλες χώρες. Μπορούν, αν το θέλουν. Η Ιταλία δεν χρειάζεται ελεημοσύνη», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών που είναι και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιταλίας.

Νωρίτερα σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε μια σειρά οικονομικών κινήτρων προκειμένου να πείσει τις χώρες μέλη να δημιουργήσουν στο έδαφός τους κέντρα όπου θα ταυτοποιούνται γρήγορα οι πρόσφυγες που σώζονται στη Μεσόγειο και να μοιράζονται το βάρος της υποδοχής τους, κάτι που απαιτεί η Ιταλία.

Η Κομισιόν πρότεινε, μεταξύ άλλων, την πλήρη χρηματοδοτική στήριξη των κρατών μελών που προσφέρονται οικειοθελώς να καλύψουν τις δαπάνες υποδομής και τις λειτουργικές δαπάνες των «ελεγχόμενων κέντρων», καθώς και χρηματοδοτική στήριξη στα κράτη μέλη που δέχονται τη μεταφορά αποβιβασθέντων ατόμων (6.000 ευρώ ανά άτομο).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΟΓΟΣ ΖΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΧΗΣ

Διεθνή / Μελέτη: Οι ιθαγενείς της Αμερικής έπαιζαν παιχνίδια τύχης πριν από 12.000 χρόνια

Τα πρώτα ζάρια εμφανίστηκαν πριν από περίπου 12.000 χρόνια στις Μεγάλες Πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής, δηλαδή περισσότερα από 6.000 χρόνια πριν από τα παλαιότερα γνωστά παραδείγματα, σύμφωνα με τη μελέτη
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΒΑΝΣ

Διεθνή / Στο Πακιστάν οι συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν με Βανς – Οι όροι της Τεχεράνης και οι «κόκκινες γραμμές»

Παρά ορισμένα συγκρατημένα θετικά μηνύματα από τη διαδικασία, οι διαφορές παραμένουν βαθιές, με τις δύο πλευρές να προσέρχονται με διαφορετικές προτεραιότητες
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Διεθνή / Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια ήταν η τελευταία επιθυμία που είχε και αφορούσε τα δισέγγονά της

Αν και το παλάτι δεν αποκάλυψε ποτέ λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της, φέρεται να επιδεινώθηκε το καλοκαίρι του 2022 και σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρχε μια αίσθηση αποχαιρετισμού στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Λίβανος: Πότε οι συνομιλίες με Ισραήλ, το μήνυμα της Χεζμπολάχ - Έκκληση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

Αφού τέθηκε σε εφαρμογή κατάπαυση πυρός ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν, το Ισραήλ υποστήριξε- αντίθετα με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν που ήταν ο μεσολαβητής «κλειδί»- ότι ο Λίβανος δεν συμπεριλαμβανόταν στη συμφωνία
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ FAST FOOD ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Διεθνή / Γαλλία: Το fast food εκτοξεύεται στη «γενέτειρα» της haute cuisine, προκαλώντας ανησυχία στον κλάδο

Πλέον περισσότερο από το μισό της αγοράς προέρχεται από fast food και fast casual επιχειρήσεις, σε μία τάση που στηρίζεται κυρίως στους νεότερους καταναλωτές και στα social media
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Ευγε στους Ιταλούς. Καμία λύση δεν μπορεί να υπάρξει στο προβλήμα εάν δεν σταματήσουν οι μετανάστες (και όχι πρόσφυγες) να εισέρχονται παράνομα στην ΕΕ.
«Δεν ζητάμε ελεημοσύνη και επιπλέον επειδή συν τω χρόνω κάθε αιτών άσυλο κοστίζει στους Ιταλούς φορολογούμενος 40.000 με 50.000 ευρώ. Οπότε οι Βρυξέλλες μπορούν να κρατήσουν την ελεημοσύνη τους, θέλουμε να ελέγχουμε την εισροή (...) δεν θέλουμε χρήματα», τόνισε ο Σαλβίνι.Τσ! Τσ! Τσ! Τι ακροδεξιός ναζιστής παλιοφασίστας είναι αυτός που βάζει το συμφέρον της χώρας και των Ιταλών πάνω από την δωροδοκία της Ε.Ε.