Και άλλος νεκρός από την ένοπλη επίθεση στην ελληνική συνοικία του Τορόντο

Και άλλος νεκρός από την ένοπλη επίθεση στην ελληνική συνοικία του Τορόντο Facebook Twitter
0

Στους τρεις, από τους οποίους ο ένας είναι ο δράστης, ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στην ένοπλη επίθεση σε ελληνικό εστιατόριο του Τορόντο το βράδυ της Κυριακής. 

Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει πως ο ένας νεκρός είναι μια γυναίκα και ο άλλος ο δράστης που σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία, όμως δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για τον τρίτο νεκρό.

 

Σημειώνεται επίσης πως υπάρχουν πάνω από δέκα τραυματίες. 

Ο αρχηγός της αστυνομίας Μαρκ Σόντερς είπε πως η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει το κίνητρο του δράστη και δεν αποκλείει κανένα σενάριο πριν έχει περισσότερες πληροφορίες. 

Γείτονες δήλωσαν ότι άκουσαν μια σειρά πυροβολισμών και στη συνέχεια τις φωνές των ανθρώπων που βρίσκονταν σε πανικό.

«Έπεσαν πολλοί πυροβολισμοί: πυροβολισμοί, μετά παύση, μετά νέοι πυροβολισμοί και ξανά παύση. Πρέπει να έπεσαν 20 με 30 πυροβολισμοί. Αρχίσαμε να τρέχουμε», δήλωσε ο Τζον Τάλοχ, ένας αυτόπτης μάρτυρας στην εφημερίδα Globe and Mail. 

Ο δήμαρχος του Τορόντο Τζον Τόρι χαρακτήρισε το περιστατικό μια «αποτρόπαια πράξη».

«Εκ μέρους όλων των κατοίκων του Τορόντο είμαι εξοργισμένος που κάποιος εξαπέλυσε μια τέτοια φοβερή επίθεση στην πόλη μας και σε αθώους ανθρώπους που διασκέδαζαν το βράδυ της Κυριακής», τόνισε. 

Ο δήμαρχος κάλεσε τους πολίτες να μην κάνουν σενάρια για τα πιθανά κίνητρα του δράστη και πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη δυνατότητα της αστυνομίας να εξακριβώσει τι συνέβη.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου λίγο μετά το περιστατικό είπε πως αυτό αποδεικνύει πως «υπάρχει πρόβλημα με την οπλοκατοχή» στο Τορόντο. Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει πως ο δράστης χρησιμοποίησε πιστόλι. 

Ο πρωθυπουργός της πολιτείας του Οντάριο Νταγκ Φορντ έγραψε στο Twitter πως η καρδία του είναι μαζί με τα θύματα και τους οικείους τους ύστερα από αυτή την τρομακτική πράξη ένοπλης βίας. 

Την προηγούμενη εβδομάδα η αστυνομία του Τορόντο είχε ανακοινώσει μια σειρά μέτρων για τον περιορισμό της βίας από τα πυροβόλα όπλα, με την ανάπτυξη επιπλέον 200 αστυνομικών στις πιο ευαίσθητες συνοικίες της πόλης από τις 19:00 το απόγευμα ως τις 03:00 τα ξημερώματα.

Και άλλος νεκρός από την ένοπλη επίθεση στην ελληνική συνοικία του Τορόντο Facebook Twitter

Η κατάσταση στο Τορόντο όσον αφορά τα βίαια επεισόδια με τη χρήση πυροβόλων όπλων έχει επιδεινωθεί πολύ φέτος. Οι θάνατοι σε τέτοια επεισόδια αυξήθηκαν στους 26 μέχρι στιγμής το 2018, δηλαδή κατά 53% σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017, όταν είχαν σημειωθεί 17.

Τα περιστατικά βίας στα οποία σημειώθηκε χρήση όπλων αυξήθηκαν στα 212 φέτος, κατά 13% από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, όταν είχαν καταγραφεί 188.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα εποχή Μακαρθισμού στις ΗΠΑ: Ο Τζίμι Κίμελ και η προσπάθεια Τραμπ να φιμώσει τους αντιφρονούντες

Διεθνή / Νέα εποχή Μακαρθισμού στις ΗΠΑ: Ο Τζίμι Κίμελ και η προσπάθεια Τραμπ να φιμώσει τους αντιφρονούντες

Η κυβέρνηση Τραμπ εντείνει την καταστολή σε πανεπιστήμια, ΜΜΕ και καλλιτέχνες, δημιουργώντας μια σύγχρονη εκδοχή του Μακαρθισμού - Από το πάγωμα χρηματοδοτήσεων έως την απειλή αδειών λειτουργίας, η ελευθερία του λόγου βρίσκεται υπό πίεση
LIFO NEWSROOM
Από τη Φλόριντα στη Λουιζιάνα: Το «ντόμινο» των αντιεμβολιαστών απειλεί τα σχολεία

Διεθνή / Από τη Φλόριντα στη Λουιζιάνα: Το «ντόμινο» των αντιεμβολιαστών απειλεί τα σχολεία

Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζ. και οι σύμμαχοί του πιέζουν Ρεπουμπλικάνους κυβερνήτες να καταργήσουν τους εμβολιασμούς στα σχολεία - Ποιες πολιτείες αντιστέκονται και ποιοι φοβούνται «ντόμινο» κατά της δημόσιας υγείας
LIFO NEWSROOM
Ο Ισραηλινοαμερικανός όμηρος που απελευθερώθηκε από τη Χαμάς επιστρέφει στον στρατό

Διεθνή / Ο Ισραηλινοαμερικανός όμηρος που απελευθερώθηκε από τη Χαμάς επιστρέφει στον στρατό

Ο νεαρός στρατιώτης, που μεγάλωσε στις ΗΠΑ και μετακόμισε στο Ισραήλ στα 18 του για να καταταγεί εθελοντικά στη ταξιαρχία Γκολάνι, είχε απαχθεί από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023
LIFO NEWSROOM
Ιράν: Διαδηλώσεις στη μνήμη της Μάχσα Αμινί – Καταγγελίες για καταστολή και νέους κινδύνους θανάσιμης ποινής

Διεθνή / Ιράν: Διαδηλώσεις στη μνήμη της Μάχσα Αμινί – Καταγγελίες για καταστολή και νέους κινδύνους θανάσιμης ποινής

Αν και οι φετινές κινητοποιήσεις ήταν μικρότερες σε μέγεθος από αυτές του 2022, οι συγκεντρωμένοι επανέλαβαν τα αιτήματα για τερματισμό του καθεστώτος
LIFO NEWSROOM
Η ICE ανοίγει 300 νέα γραφεία και σχεδιάζει το μεγαλύτερο κυνήγι μεταναστών στην ιστορία των ΗΠΑ

Διεθνή / Η ICE ανοίγει 300 νέα γραφεία και σχεδιάζει το μεγαλύτερο κυνήγι μεταναστών στην ιστορία των ΗΠΑ

Η ICE προχωρά σε μαζική επέκταση με 300 νέα γραφεία και 10.000 προσλήψεις πρακτόρων και νομικών - Ποιες πολιτείες στοχεύονται και τι σημαίνει η “ICE Surge” για τη μετανάστευση στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM