Παράταση αγωνίας για τα παγιδευμένα παιδιά στην Ταϊλάνδη - Η δεύτερη επιχείρηση δεν έχει ακόμη ξεκινήσει

Παράταση αγωνίας για τα παγιδευμένα παιδιά στην Ταϊλάνδη - Η δεύτερη επιχείρηση δεν έχει ακόμη ξεκινήσει Facebook Twitter
0

Η αγωνία κορυφώνεται στην Ταϊλάνδη όπου από ώρα σε ώρα θα πρέπει να ξεκινήσει η δεύτερη επιχείρηση διάσωσης των παιδιών που είναι ακόμη παγιδευμένα στην σπηλιά.

Τέσσερα παιδιά που απεγκλωβίστηκαν χθες με ασφάλεια έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο της γειτονικής πόλης Τσιάνγκ Ράι, σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης.

Οι ίδιοι δύτες που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης για τα πρώτα τέσσερα αγόρια θα διεξαγάγουν  την επόμενη επιχείρηση καθώς γνωρίζουν τις συνθήκες σπηλαίου και τι πρέπει να κάνουν, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ταϊλάνδης.

Σε ανακοίνωση της κυβέρνησης, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι αξιωματούχοι συναντήθηκαν τη Δευτέρα το πρωί για το επόμενο στάδιο της επιχείρησης και ώστε να ρυθμίσουν τις τελευταίες λετομέρειες.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, οι δύτες πρέπει να τοποθετήσουν περισσότερες φιάλες οξυγόνου κατά μήκος της πλημμυρισμένης  διαδρομής και ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες.

Η διαδικασία περιλαμβάνει ένα μείγμα πεζοπορίας, βαδίσματος, αναρρίχησης και καταδύσεων μαζί με σχοινιά οδηγήσεως που υπάρχουν ήδη.

Κάθε αγόρι συνοδεύεται από δύο δύτες, οι οποίοι φέρουν μπουκάλες οξυγόνου.

Το πιο επικίνδυνο σημείο βρίσκεται περίπου στα μισά της διαδρομής σε ένα τμήμα που ονομάζεται "T-Junction", το οποίο είναι τόσο στενό που θα πρέπει όσοι περνάνε από μέσα να βγάλουν τις μπουκάλες.

Η χθεσινή επιχείρηση εκτυλίχτηκε ομαλά, αλλά σήμερα οι προσπάθειες θα πρέπει να ενταθούν και ιδανικά να ολοκληρωθεί η επίχειρηση καθώς υπάρχει κίνδυνος επιδείνωσης του καιρού τα επόμενα 24ωρα, που σημαίνει ότι η στάθμη του νερού στο βαθύ σπήλαιο θα ανέβει.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Με Ουίλιαμ και Κέιτ στο πλευρό του περπάτησε προς τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα περπάτησαν μέχρι τον ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, συνοδευόμενοι από τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ, καθώς και τα παιδιά τους
THE LIFO TEAM