Ταϊλάνδη: H επιχείρηση διάσωσης σταματά για πολλές ώρες - Τέσσερα παιδιά βγήκαν σώα από το σπήλαιο

Ταϊλάνδη: H επιχείρηση διάσωσης σταματά για πολλές ώρες - Τέσσερα παιδιά βγήκαν σώα από το σπήλαιο Facebook Twitter
EPA
0

Ολοκληρώθηκε για απόψε η επιχείρηση διάσωσης των των 12 παιδιών και του προπονητή τους, που έχουν εγκλωβιστεί σε σπήλαιο της Ταϊλάνδης εδώ και δύο εβδομάδες.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της επιχείρησης, Ναρονγκσάκ Οσατανακόρν, η διάσωση έχει ολοκληρωθεί για τη νύχτα και θα ξεκινήσει ξανά σε 10-20 ώρες, επειδή «έχουμε χρησιμοποιήσει όλο το οξυγόνο».

Τέσσερα από τα παιδιά που απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια από το πλημμυρισμένο σπήλαιο της Ταϊλάνδης, πολύ νωρίτερα μάλιστα από το προβλεπόμενο, έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο της γειτονικής πόλης Τσιάνγκ Ράι, όπως ανέφερε.

Ταϊλάνδη: H επιχείρηση διάσωσης σταματά για πολλές ώρες - Τέσσερα παιδιά βγήκαν σώα από το σπήλαιο Facebook Twitter
EPA

«Δεν μπορούμε να πούμε πότε θα είναι η επόμενη φάση της επιχείρησης. Πιθανόν στις επόμενες 10 με 20 ώρες, όμως δεν θα ξεπεράσει τις 20. Πρέπει όμως να αξιολογήσουμε όλους τους παράγοντες», πρόσθεσε.

«Θα πρέπει να επανατοποθετηθούν οι δεξαμενές αέρα», ανέφερε σημειώνοντας ότι η σημερινή πρόοδος ήταν «μεγάλη επιτυχία».

Ο επικεφαλής της επιχείρησης είπε ακόμη ότι 13 ξένοι και πέντε Ταϊλανδοί δύτες έλαβαν μέρος στη διάσωση και ότι δύο δύτες συνόδευαν το κάθε παιδί κατά τον απεγκλωβισμό του.

Σύμφωνα με το BBC, η επιχείρηση διάσωσης αναμένεται να ξεκινήσει πάλι στις 8 π.μ. τοπική ώρα.

Ο απεσταλμένος του BBC στην περιοχή, ο Νταν Τζόνστον, μετέδωσε ότι οι γιατροί εξέτασαν το Σάββατο τα παιδιά και κατέληξαν σε μια λίστα με σειρά προτεραιότητας αποφασίζοντας να βγάλουν έξω πρώτα τα πιο αδύναμα.

Ταϊλάνδη: H επιχείρηση διάσωσης σταματά για πολλές ώρες - Τέσσερα παιδιά βγήκαν σώα από το σπήλαιο Facebook Twitter
EPA

«Έχει αρχίσει και επέρχεται ηρεμία εδω» ανέφερε ο Τζόνστον. «Ένα πράγμα που πρέπει να αναλογιστούμε είναι το επίπεδο της κούρασης των δυτών που ηγούνται της επιχείρησης. Δουλεύουν ασταμάτητα όλη την ημέρα» επεσήμανε.

«Τώρα τους βλέπω να φεύγουν σιγά σιγά. Απ'ότι φαίνεται πήραν την απόφαση ότι έκαναν ότι μπορούσαν για σήμερα», πρόσθεσε.

Οι διασώστες των ειδικών δυνάμεων της Ταϊλάνδης με ανάρτησή τους στο Facebook καληνύχτισαν τον κόσμο και ευχήθηκαν σε όλους να έχουν ευχάριστα όνειρα.

Όπως έγραψαν: «Have a good dream tonight. Night. Hooyah @ Cave Luang Khun Water - she sleep»

Τα εναπομείναντα οκτώ παιδιά και ο προπονητής τους, παραμένουν στο υπόγειο σημείο.

«Η επιχείρησή μας ήταν περισσότερο επιτυχής απ'οτι περιμέναμε» ανέφερε ο Ναρονγκσάκ Οσατανακόρν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου νωρίτερα.

Τα αγόρια διένυσαν απόσταση ενός χιλιομέτρου κάτω από το νερό, με το πρώτο να εξέρχεται από το σπήλαιο στις 5:40 μ.μ. τοπική ώρα.

Ταϊλάνδη: H επιχείρηση διάσωσης σταματά για πολλές ώρες - Τέσσερα παιδιά βγήκαν σώα από το σπήλαιο Facebook Twitter
EPA

Όπως επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της επιχείρησης, τέσσερα από τα 12 παιδιά διασώθηκαν μέχρι στιγμής. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είχε μεταδοθεί από διεθνή πρακτορεία ότι συνολικά είχαν βγει έξι παιδιά, αλλά μετά την επίσημη ενημέρωση κατά τη συνέντευξη Τύπου ο οριστικός αριθμός είναι τέσσερα.

Οι διασώστες χρειάζονται τώρα τουλάχιστον 10 ώρες για να προετοιμαστούν για το επόμενο στάδιο.

Με πληροφορίες από The Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς οι δασμοί Τραμπ επηρεάζουν την οικονομία και τι σημαίνει για τους Αμερικανούς

Διεθνή / Πώς οι δασμοί Τραμπ επηρεάζουν την οικονομία και τι σημαίνει για τους Αμερικανούς

Οι τελευταίοι οικονομικοί δείκτες δείχνουν ότι οι δασμοί του Προέδρου Τραμπ προκαλούν αύξηση των τιμών και μειώνουν τα πραγματικά εισοδήματα, κάτι που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις πολιτικές του Ρεπουμπλικανών.
LIFO NEWSROOM
Το μυστικό κανάλι που χρησιμοποιούν Ρωσία και Ουκρανία για να ανταλλάσσουν αιχμαλώτους πολέμου

Διεθνή / Το μυστικό κανάλι που χρησιμοποιούν Ρωσία και Ουκρανία για να ανταλλάσσουν αιχμαλώτους πολέμου

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες είναι τεταμένες την παραμονή της συνόδου κορυφής Πούτιν-Τραμπ, ωστόσο οι δύο χώρες έχουν καταφέρει να ανταλλάξουν περισσότερους από 10.000 στρατιώτες, κάτι σχεδόν ανήκουστο στον σύγχρονο πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Γιατί ο Πούτιν πιστεύει ότι η Ρωσία έχει το πάνω χέρι στην Ουκρανία

Διεθνή / Γιατί ο Πούτιν πιστεύει ότι η Ρωσία έχει το πάνω χέρι στην Ουκρανία

Η στρατηγική αναγέννησης του ρωσικού στρατού και πώς ο Βλαντίμιρ Πούτιν αξιοποιεί την οικονομική ανθεκτικότητα και την κινητοποίηση για να αλλάξει την κατεύθυνση του πολέμου στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Χιροσίμα, Ναγκασάκι - 80 χρόνια μετά: Τα αποτελέσματα της έρευνας για τον καρκίνο από την ακτινοβολία

Διεθνή / Χιροσίμα, Ναγκασάκι - 80 χρόνια μετά: Τα αποτελέσματα της έρευνας για τον καρκίνο από την ακτινοβολία

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως τα περιστατικά καρκίνου από την ακτινοβολία των βομβών στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι θα σκοτώσουν λιγότερο από το 1% των επιζώντων. Αναλυτικά αποτελέσματα 80 χρόνια μετά τις επιθέσεις.
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Προβλήματα στρατηγικής και διοίκησης στον αγώνα ενάντια στη Ρωσία

Διεθνή / Ουκρανία: Προβλήματα στρατηγικής και διοίκησης στον αγώνα ενάντια στη Ρωσία

Η Ουκρανία αντιμετωπίζει αυξανόμενα στρατηγικά προβλήματα και απογοήτευση στο στρατό της, καθώς η παραδοσιακή σοβιετική ιεραρχία δημιουργεί αχρείαστες απώλειες και μειώνει το ηθικό των στρατευμάτων. Η αναγκαία αλλαγή στρατηγικής και διοίκησης είναι πιο επιτακτική από ποτέ.
LIFO NEWSROOM
Πως η μουσική επηρεάζει τη στρατηγική πολυτελών οίκων όπως η Dior και η Gucci

Διεθνή / Πώς η μουσική επηρεάζει τη στρατηγική πολυτελών οίκων όπως η Dior και η Gucci

Η μουσική και τα τραγούδια αναδεικνύουν την κουλτούρα των πολυτελών μαρκών. Από τη διάσημη επιτυχία "Dior" μέχρι την ανάκαμψη της Gucci, αναλύουμε πώς η μουσική επηρεάζει τις πωλήσεις και τις στρατηγικές των μεγάλων οίκων
LIFO NEWSROOM