Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε πως το Ισραήλ απαγορεύει την είσοδο προσφύγων από τη Συρία

Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε πως το Ισραήλ απαγορεύει την είσοδο προσφύγων από τη Συρία Facebook Twitter
0

Το Ισραήλ θα συνεχίσει να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στους Σύρους πολίτες που φεύγουν για να γλιτώσουν τον πόλεμο, αλλά δεν θα δεχθεί κανέναν στο έδαφός του, προειδοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Θα συνεχίσουμε θα υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας, να παρέχουμε ανθρωπιστική βοήθεια στο μέτρο του δυνατού, αλλά δεν θα επιτρέψουμε είσοδο στο έδαφός μας», δήλωσε πριν από την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ.

Ταυτόχρονα επανέλαβε την απαίτηση του Ισραήλ για την αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων του Ιράν από την Συρία, πράγμα που θεωρεί προτεραιότητα για το Ισραήλ.

Αξιωματικός του ισραηλινού στρατού δήλωσε από την πλευρά του στους δημοσιογράφους ότι το Ισραήλ παρείχε «περί τους 30 τόννους τροφίμων, παιδικών τροφών, ιατροφαρμακευτικού υλικού και πολλά ρούχα» σε άμαχους πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στην συριακή πλευρά των υψιπέδων του Γκολάν, αφού διέφυγαν από τις μάχες μετά την επίθεση των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος στην περιοχή της Ντεράα, στην νότια Συρία.

Το Ισραήλ προσάρτησε κατά τον Πόλεμο των Εξι Ημερών το 1967 τμήμα των υψιπέδων του Γκολάν στα σύνορα ανάμεσα στις δύο χώρες, που τεχνικά παραμένουν σε εμπόλεμη κατάσταση. Η προσάρτηση δεν αναγνωρίσθηκε ποτέ από την διεθνή κοινότητα.

Περισσότεροι από 160.000 άμαχοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους μετά την επίθεση των δυνάμεων του καθεστώτος Ασαντ και των συμμάχων του στις 19 Ιουνίου κατά των περιοχών που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών στην επαρχία της Ντεράα, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

Από αυτούς, οι 20.000 κατέφυγαν στην συρο-ιορδανική μεθόριο , όπου και παραμένουν εγκλωβισμένοι, αφού το Αμάν έχει κλείσει τα συνοριακά περάσματα.

Ο ισραηλινός αξιωματικός επανέλαβε επίσης ότι ο ισραηλινός στρατός δεν εισέρχεται στο συριακό έδαφος στα υψίπεδα του Γκολάν. «Ανοίγουμε τον φράκτη, τοποθετούμε την ανθρωπιστική βοήθεια και ξανακλείνουμε τον φράκτη».Στην συνέχεια, ο ΟΗΕ αναλαμβάνει την διαχείριση της βοήθειας.

Ο ισραηλινός ανακοίνωσε ότι έξι τραυματίες, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, από την Συρία μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ.

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την ανάπτυξη ενισχύσεων στην ισραηλινή περιοχή του Γκολάν «για την αντιμετώπιση των εξελίξεων από τη άλλη πλευρά των συνόρων».

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι «η πολιτική της μη επέμβασης στην συριακή σύρραξη παραμένει αμετάβλητη, όσο η ισραηλινή εδαφική κυριαρχία δεν αμφισβητείται και όσο οι ισραηλινοί πολίτες δεν απειλούνται».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΣΙΛΒΙΑ ΣΑΛΙΣ ΓΕΝΟΒΑ

Διεθνή / Ιταλία: Καθώς η επιρροή της Μελόνι εξασθενεί, η προοδευτική Σίλβια Σάλις κερδίζει έδαφος στη Γένοβα

Πάνω από 20.000 άνθρωποι γέμισαν την κεντρική Piazza Matteotti στη Γένοβα το περασμένο Σαββατοκύριακο για μια δωρεάν συναυλία της βραβευμένης techno DJ Σάρλοτ ντε Βίτ. Ανάμεσά τους, η δήμαρχος της πόλης, Σίλβια Σάλις.
THE LIFO TEAM