Τουρκία: Νομίζαμε ότι ο λόγος του Τσίπρα για τους 8 στρατιωτικούς ήταν «λόγος ανδρός»

Τουρκία: Νομίζαμε ότι ο λόγος του Τσίπρα για τους 8 στρατιωτικούς ήταν «λόγος ανδρός» Facebook Twitter
«Θα τους βρούμε, όπου και να πάνε, θα τους πακετάρουμε, θα τους επιστρέψουμε στην Τουρκία και θα τους παραδώσουμε στην τουρκική δικαιοσύνη», αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ (EPA)
3

Την έντονη δυσαρέσκεια της Άγκυρας προκάλεσε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να αφήσει ελεύθερους και τους τελευταίους τέσσερις από τους συνολικά 8 Τούρκους αξιωματικούς που ζητούν άσυλο στη χώρα μας.

Σχολιάζοντας την οριστική αποφυλάκιση και των οχτώ Τούρκων αξιωματικών, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα που έχει περάσει πολλά από πραξικοπήματα, όπως και η Τουρκία. Αναφορικά με την έκδοση εγκληματιών υπάρχουν διεθνείς κανόνες. Ως μία χώρα που έχει πληρώσει μεγάλο τίμημα από τα πραξικοπήματα, πρέπει οι πραξικοπηματίες τρομοκράτες να επιστρέψουν στην Τουρκία».

Ο Μποζντάγ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προστατεύει «γκιουλενιστές τρομοκράτες» που προέβησαν σε απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. «Το ελληνικό κράτος τους παρέχει στήριξη. Αυτό ως Τουρκία δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτούμε».

«Θεωρήσαμε ότι ο λόγος του Αλέξη Τσίπρα είναι λόγος ανδρός. Αλλά δεν τους επέστρεψε. Σε αυτή την υπόθεση υπάρχει πολιτική κατεύθυνση» πρόσθεσε ο Μποζντάγ.

«Είναι δικό μας καθήκον και θα τους βρούμε, όπου και να πάνε, θα τους πακετάρουμε, θα τους επιστρέψουμε στην Τουρκία και θα τους παραδώσουμε στην τουρκική δικαιοσύνη», απειλεί τώρα ο Μποζντάγ.

Οι τέσσερις στρατιωτικοί που το τελευταίο διάστημα κρατούνταν στο αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού, απελευθερώθηκαν λόγω της παρέλευσης του δεκαοκτάμηνου, που αποτελεί το ανώτατο διάστημα προφυλάκισης.

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί είχαν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη χώρα τους με την Τουρκία ζητά επίμονα την έκδοσή τους.

Όλοι τους θα παραμείνουν σε μυστική και καλά φρουρούμενη τοποθεσία στην Αττική.

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί έχουν ζητήσει να φύγουν από την Ελλάδα, εάν και εφόσον τους χορηγηθεί άσυλο

Το ΣτΕ έχει ήδη, οριστικά και αμετάκλητα, κρίνει πως πρέπει να χορηγηθεί άσυλο στον ένα από τους οχτώ αξιωματικούς και η ίδια απόφαση ενδέχεται τώρα να ληφθεί και για τους υπόλοιπους επτά.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πέδρο Σάντσεθ επιμένει ότι οι τρέχουσες αμυντικές δαπάνες είναι «επαρκείς»

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ επιμένει ότι οι τρέχουσες αμυντικές δαπάνες είναι «επαρκείς»

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, που είχε ζητήσει εξαίρεση της χώρας του από τη δέσμευση για δαπάνες 5% του ΑΕΠ, είδε τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, να απορρίπτει το αίτημα
LIFO NEWSROOM
Ιράν: Το κοινοβούλιο ψήφισε αναστολή της συνεργασίας με την πυρηνική εποπτική αρχή του ΟΗΕ

Διεθνή / Ιράν: Το κοινοβούλιο ψήφισε αναστολή της συνεργασίας με την πυρηνική εποπτική αρχή του ΟΗΕ

«Ο ΔΟΑΕ αρνήθηκε να καταδικάσει έστω και στο ελάχιστο την επίθεση εναντίον των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, ξεπούλησε τη διεθνή του αξιοπιστία», λέει ο  πρόεδρος του κοινοβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πού βρίσκονται τα πυρηνικά όπλα στον κόσμο και σε ποιον ανήκουν;

Διεθνή / Πού βρίσκονται τα πυρηνικά όπλα στον κόσμο και σε ποιον ανήκουν τελικά;

Ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν, καθώς και τα πλήγματα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις, επανέφεραν στην επιφάνεια τα ερωτήματα για το πού φυλάσσονται τα παγκόσμια πυρηνικά αποθέματα
LIFO NEWSROOM