Προειδοποίηση Μπαρνιέ στη Βρετανία: H χώρα πρέπει να αποδεχθεί τη δικαιοδοσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Προειδοποίηση Μπαρνιέ στη Βρετανία: H χώρα πρέπει να αποδεχθεί τη δικαιοδοσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Facebook Twitter
EPA/PAUL McERLANE
0

O επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. για το Brexit, Mισέλ Μπαρνιέ προειδοποίησε το Ηνωμένο Βασίλειο ότι για να καταλήξουν οι συνομιλίες σε επιτυχημένη συμφωνία αποχώρησης και μεταβατική περίοδο, θα πρέπει η χώρα να αποδεχθεί τη δικαιοδοσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι μία άλλη δικαιοδοσία, πέραν αυτής του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, θα προσδιορίζει το νόμο και θα επιβάλλει την ερμηνεία του στους θεσμούς της Ε.Ε.», τόνισε ο Γάλλος πολιτικός σε συνάντηση νομικών της Ε.Ε. στη Λισσαβώνα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Politico.

Πέραν αυτού, προειδοποίησε ότι δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο σε ό,τι αφορά μία μελλοντική εμπορική συμφωνία: «Εάν θέλουμε να θέσουμε τις βάσεις για μια μελλοντική σχέση πριν την αποχώρηση της Βρετανίας, θα πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες», ανέφερε επαναλαμβάνοντας ότι από το Λoνδίνο αναμένεται περισσότερη σαφήνεια σε σειρά ζητημάτων.

Επέκρινε δε, την αρνητική στάση της Βρετανίας απέναντι στη θέση της Ε.Ε. ως «παιχνίδι απόδοσης κατηγοριών» (blame game) επισημαίνοντας ότι η Βρετανία δεν θα μπορεί να συμμετέχει σε μία σειρά ευρωπαϊκών προγραμμάτων μετά το Brexit.

Είχε προηγηθεί η δήλωση του Η.Β. ότι θα αποδεχθεί τη δικαιοδοσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για να είναι σε θέση να συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα μετά την αποχώρησή του από την Ε.Ε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανατροπή στη Γάζα: Η Χαμάς λέει πως δεν την ικανοποιεί η πρόταση των ΗΠΑ για κατάπαυση πυρός με Ισραήλ

Διεθνή / Ανατροπή στη Γάζα: Η Χαμάς λέει πως δεν την ικανοποιεί η πρόταση των ΗΠΑ για κατάπαυση πυρός με Ισραήλ

Η Χαμάς απορρίπτει την πρόταση των ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, παρά την αποδοχή της από το Ισραήλ - Παραμένει εκρηκτική η κατάσταση στον παλαιστινιακό θύλακα με δεκάδες νεκρούς καθημερινά
LIFO NEWSROOM
Η πτώση της Novo Nordisk του Ozempic: Πώς η Eli Lilly «έκλεψε» τους παχύσαρκους με τα Wegovy και Zepbound

Διεθνή / Η πτώση της Novo Nordisk του Ozempic: Πώς η Eli Lilly «έκλεψε» τους παχύσαρκους με τα Wegovy και Zepbound

Η Novo Nordisk έχασε την πρωτοκαθεδρία στην αγορά φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας λόγω ελλείψεων και αργής αντίδρασης, ενώ η Eli Lilly κερδίζει έδαφος με πιο αποτελεσματικά φάρμακα και επιθετική στρατηγική μάρκετινγκ
LIFO NEWSROOM
O εξοπλιστικός αναβρασμός παγκοσμίως απειλεί τους κλιματικούς στόχους – Μελέτη για το ΝΑΤΟ

Διεθνή / O εξοπλιστικός αναβρασμός παγκοσμίως απειλεί τους κλιματικούς στόχους – Μελέτη για το ΝΑΤΟ

Η στρατιωτική αναβάθμιση του ΝΑΤΟ και άλλων χωρών μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, θέτοντας σε κίνδυνο τη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα
LIFO NEWSROOM