Αντιδράσεις για το εξώφυλλο του περιοδικού Le Point που αποκαλεί «δικτάτορα» τον Ερντογάν

Αντιδράσεις για το εξώφυλλο του περιοδικού Le Point που αποκαλεί «δικτάτορα» τον Ερντογάν Facebook Twitter
0

Έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία και όχι μόνο έχει πυροδοτήσει το εξώφυλλο του Le Point με τη φωτογραφία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τίτλο «Ο Δικτάτορας», με το γαλλικό περιοδικό να κατηγορεί ευθέως τον Τούρκο πρόεδρο για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει, ειδικά μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος. 

Το περιοδικό Le Point κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο μια φωτογραφία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και κάτω από το σχόλιο «Ο δικτάτορας» ακολουθεί η φράση «μέχρι που θα φτάσει ο Ερντογάν», ενώ παράλληλα γίνεται αναφορά στην «τρέλα» του για μεγαλοπρέπεια, στα δίκτυα που έχει αναπτύξει ο Τούρκος πρόεδρος της Γαλλία, στην επιθετική ρητορική του για την Αλγερία και στα εγκλήματά του.


Το πρωτοσέλιδο συμπληρώνει ένα εξίσου εμπρηστικό άρθρο, όπου μεταξύ άλλων, επισημαίνεται πως ο Ερντογάν στη διάρκεια των 15 ετών που βρίσκεται στην εξουσία στην Τουρκία, έχει επιβάλει έναν αυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης, που μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016 έχει μεγιστοποιηθεί. Αυτό άλλωστε ήταν και που του επέτρεψε να επιβάλει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, την οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα, δύο χρόνια μετά.

«Το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου έδωσε στον Τούρκο πρόεδρο την ελευθερία για να εγκαθιδρύσει μια πραγματική αυτοκρατορία», αναφέρει το δημοσίευμα.

Το εξώφυλλο προκάλεσε την αντίδραση και του Ιμπραΐμ Καλίν, εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας. «Ξέρουμε ποιος είναι ο σκοπός τους. Οι καταπιεσμένοι άνθρωποι ξέρουν τι συμβαίνει. Οι μέρες που η Τουρκία έπαιρνε εντολές από εσάς, έχουν περάσει», σχολίασε στο Twitter, σημειώνοντας ότι η λέξη δικτάτορας δεν θα επαναφέρει εκείνες τις μέρες.


«Ποιος σας πλήρωσε και πόσο για το εξώφυλλο με τον Ερντογάν; Φοβάσαι Ευρώπη και θα φοβηθείς περισσότερο», ανέφερε σε άρθρο γνώμης ο Ibrahim Karagul στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο φιλόδοξος Χριστιανοδημοκράτης που «σκόνταψε» στην πορεία προς την καγκελαρία

Διεθνή / Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο φιλόδοξος Χριστιανοδημοκράτης που «σκόνταψε» στην πορεία προς την καγκελαρία

Ο Μερτς ορκίστηκε καγκελάριος - Αναδείχθηκε πρώτος στις γερμανικές εκλογές και αναμενόταν να γίνει ο επόμενος καγκελάριος, όμως στην πρώτη ψηφοφορία δεν εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία
LIFO NEWSROOM
Απόδραση από το Αλκατράζ: Πόσο επηρεάστηκε ο Τραμπ από την ταινία και διέταξε την επαναλειτουργία του;

Διεθνή / Απόδραση από το Αλκατράζ: Πόσο επηρεάστηκε ο Τραμπ από την ταινία και διέταξε την επαναλειτουργία του

Πρώτα η ταινία προβλήθηκε σε τοπικό δίκτυο της Φλόριντα, όπου πέρασε το Σαββατοκύριακο ο Τραμπ - Την επόμενη ημέρα ο Αμερικανός πρόεδρος απαίτησε να ανοίξει και πάλι το Αλκατράζ
LIFO NEWSROOM
Δικαστής διατάσσει την κυβέρνηση Τραμπ να δεχθεί 12.000 πρόσφυγες

Διεθνή / Δικαστής διατάσσει την κυβέρνηση Τραμπ να δεχθεί 12.000 πρόσφυγες

Αμερικανός δικαστής εντολή στην κυβέρνηση Τραμπ να δεχτεί 12.000 πρόσφυγες, απορρίπτοντας την ερμηνεία της κυβέρνησης σχετικά με περιορισμούς. Ανατροπή στο διάταγμα του Τραμπ για αναστολή εισδοχής προσφύγων
LIFO NEWSROOM