Ινδία: Η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον διαδηλωτών - 9 νεκροί

Ινδία: Η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον διαδηλωτών - 9 νεκροί Facebook Twitter
0

Εννέα άνθρωποι πέθαναν, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία στο νότιο ινδικό κρατίδιο Ταμίλ Ναντού, σε διαδήλωση εναντίον μεταλλευτικής εταιρείας, η οποία σύμφωνα με τους κατοίκους προκαλεί περιβαλλοντική ρύπανση.

Οι διαδηλώσεις εναντίον του εργοστασίου μια θυγατρικής του βρετανικού κολοσσού εξορύξεων Vedanta συνεχίζονται για μήνες, στην πόλη Τουτίκοριν.

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, ξέσπασαν επεισόδια και βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συγκρούσεις ξέσπασαν καθώς ένα τεράστιο πλήθος διαδηλωτών προσπάθησε να εισβάλλει στην έδρα της περιφερειακής κυβέρνησης. Πολλοί τραυματίστηκαν σοβαρά.

Ινδία: Η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον διαδηλωτών - 9 νεκροί Facebook Twitter

Το πλήθος άρχισε να πετά πέτρες κατά των αστυνομικών και στα γραφεία, αναποδογύρισαν αυτοκίνητα και έβαλαν φωτιά σε πολλά από αυτά, σύμφωνα με τις αρχές.

Όπως έκανε γνωστό στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός της αστυνομίας, οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ όταν η βία εντάθηκε.

«Εννέα διαδηλωτές σκοτώθηκαν από αστυνομικά πυρά αφού επιτέθηκαν εναντίον του γραφείου του εισαγγελέα της περιοχής» ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματικός.

Ένας υπουργός υπερασπίστηκε τις ενέργειες της αστυνομίας, λέγοντας ότι ήταν «αναπόφευκτο»

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται ότι το εργοστάσιο μολύνει τα υπόγεια ύδατα στην περιοχή και απειλεί τον κλάδο της αλιείας.

Το εργοστάσιο είναι κλειστό για πάνω από 50 ημέρες, λόγω φερόμενης μη συμμόρφωσής του με τους περιβαλλοντικούς κανόνες.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Άντε γ@@@@ου» - Η πρώην σταρ των Little Mix στράφηκε εναντίον της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ λόγω της τρανφοβίας της

Διεθνή / «Άντε γ@@@@ου» - Η πρώην σταρ των Little Mix στράφηκε εναντίον της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ λόγω της τρανφοβίας της

Η JADE κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της στο φεστιβάλ Mighty Hoopla κάλεσε το κοινό να φωνάξει μαζί της, αναφερόμενη σε διάφορα πρόσωπα που αξίζουν ένα «άντε γεια»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Επίθεση με μολότοφ κατά φιλοϊσραηλινών διαδηλωτών στο Κολοράντο - «Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση», λέει το FBI

Διεθνή / ΗΠΑ: Επίθεση με μολότοφ κατά φιλοϊσραηλινών διαδηλωτών στο Κολοράντο - «Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση», λέει το FBI

Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση κατά εβραϊκής διαδήλωσης στο Μπόλντερ του Κολοράντο αφήνει πίσω της πολλούς τραυματίες. Τι αναφέρει το FBI, η τοπική αστυνομία και η διεθνής κοινότητα
LIFO NEWSROOM
«Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ τα επόμενα τέσσερα χρόνια», προειδοποιεί Γερμανός στρατηγός

Διεθνή / «Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ τα επόμενα τέσσερα χρόνια», προειδοποιεί Γερμανός στρατηγός

Ο στρατηγός Καρστεν Μπρέουερ δήλωσε ότι η Ρωσία παράγει εκατοντάδες τανκς ετησίως, πολλά από τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επίθεση κατά των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στις Βαλτικές χώρες έως το 2029 ή και νωρίτερα
LIFO NEWSROOM