Χανιά: Ανθρώπινα οστά σε νησίδα που είχε καταρριφθεί αεροσκάφος των ναζί

Χανιά: Ανθρώπινα οστά σε νησίδα που είχε καταρριφθεί αεροσκάφος των ναζί Facebook Twitter
0

Ανθρώπινα οστά εντόπισαν σήμερα επισκέπτες της νησίδας Θεοδωρού, στον κόλπο των Χανίων, που βρέθηκαν εκεί στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων για την 77η επέτειο της Μάχης της Κρήτης.


Τα οστά ανακαλύφθηκαν σε σημείο όπου, τον Μάιο του 1941, είχε καταρριφθεί γερμανικό αεροσκάφος, κατά την εισβολή των Γερμανών στην Κρήτη.


Εκτός από τα οστά, εντοπίστηκαν και υπολείμματα στρατιωτικού εξοπλισμού.


Τα οστά, που παρελήφθησαν από τη Δασική Υπηρεσία η οποία έχει την ευθύνη φύλαξης της νησίδας, θα σταλούν σε ειδικά εργαστήρια για την ταυτοποίησης τους.


Η νησίδα Θεοδωρού είναι προστατευόμενη ζώνη και η επίσκεψη σε αυτή επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας της Δασικής Υπηρεσίας κατά την ημέρα εορτασμού των Αγίων Θεοδώρων ή στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που κατά καιρούς πραγματοποιούνται.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Ελλάδα / Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Το Στέιτ Ντιπάρτμπεντ συντάσσει ξεχωριστή σχετική έκθεση «για όλα τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών και για όλες τις χώρες που λαμβάνουν βοήθεια, σύμφωνα με τον Νόμο περί Εξωτερικής Βοήθειας του 1961 και τον Νόμο περί Εμπορίου του 1974»
LIFO NEWSROOM
Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

Ελλάδα / Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

H Ελλάδα καταγράφει ήδη πάνω από 454.000 στρέμματα καμένα έως τις 19 Αυγούστου, γεγονός που κατατάσσει το 2025 ως την πέμπτη χειρότερη χρονιά των τελευταίων 20 ετών, επισημαίνει ο Κώστας Λαγουβάρδος
LIFO NEWSROOM