Η Τουρκία προανήγγειλε γεώτρηση στη Μεσόγειο το καλοκαίρι

Η Τουρκία προανήγγειλε γεώτρηση στη Μεσόγειο το καλοκαίρι Facebook Twitter
1

Την πρώτη της γεώτρηση για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο, με ιδίους πόρους και μέσα, θα ξεκινήσει η Τουρκία πριν το τέλος του καλοκαιριού, προανήγγειλε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο Αλμπαϊράκ πρόσθεσε ότι γίνονται μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι «δεν θα χαθεί το "momentum"» για τις συγκεκριμένες έρευνες.

Το δημοσίευμα δεν διευκρινίζει πού ακριβώς στη Μεσόγειο θα γίνει η γεώτρηση, ωστόσο κάνει αναφορά στις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Υπενθυμίζεται πως η Άγκυρα έχει επανειλημμένα προβεί σε προκλητικές ενέργειες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, την οποία δεν αναγνωρίζει.

Σύμφωνα με το Anadolu, ο Αλμπαϊράκ δήλωσε ακόμη ότι ο αγωγός φυσικού αερίου TANAP, ο οποίος αποτελεί τμήμα του TAP, θα τεθεί σε λειτουργία στις 12 Ιουνίου, παρουσία του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγεφ.

Ο Αλμπαϊράκ είναι και γαμπρός του κ. Ερντογάν και πιστεύεται ότι ανήκει στον στενό κύκλο του.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΣΕΛΣΙ ΚΗΠΟΣ ΗΔΟΝΗ

Διεθνή / «Κήπος της ηδονής» στο Τσέλσι: Η πρόταση της Βασιλικής Κηπουρικής Εταιρείας που αιφνιδίασε

Εμπνευσμένος από τη θεά Αφροδίτη και χρηματοδοτούμενος από εταιρεία ερωτικών παιχνιδιών, ο κήπος του φετινού Chelsea Flower Show ενδέχεται να προκαλέσει «σοκ» στους επισκέπτες, γράφει ο Guardian
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ REUTERS ΕΡΤ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Αναλυτής του Reuters στα ελληνικά: «Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι τρελός πρόεδρος και κάνει τρελά πράγματα»

«Ίσως απλώς φύγει από το χάλι που έχει δημιουργήσει ο ίδιος, δεν ξέρεις τι να πιστέψεις, λέει τρία διαφορετικά πράγματα μέσα σε μια ώρα που όλα είναι αντιφατικά μεταξύ τους», είπε ο Hugo Dixon στην ΕΡΤ
THE LIFO TEAM