NEO VIDCAST

Η Β. Κορέα φέρεται να δέχθηκε να καταστρέψει τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους της

Η Β. Κορέα φέρεται να δέχθηκε να καταστρέψει τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους της Facebook Twitter
0

Η Βόρεια Κορέα συμφώνησε να καταστρέψει τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους της και, για πρώτη φορά, να δώσει σε επιθεωρητές πρόσβαση στο πυρηνικό της οπλοστάσιο, υποστηρίζει στο σημερινό της φύλλο η ιαπωνική εφημερίδα Asahi Shimbun.

Μια ομάδα της CIA και ειδικοί σε θέματα πυρηνικών όπλων ταξίδεψε στη Βόρεια Κορέα για μια επίσκεψη διάρκειας μίας εβδομάδας στα τέλη Απριλίου, αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει.

Οι συνομιλίες αυτές κατέληξαν σε μια επί της αρχής συμφωνία με την Πιονγιάνγκ για την καταστροφή των ICBM της, κατά το ίδιο δημοσίευμα, ωστόσο το χρονοδιάγραμμα και το ποιο θα είναι το αντάλλαγμα μένει να οριστεί.

Οι διαπραγματεύσεις αυτές διεξήχθησαν ενόψει της συνόδου κορυφής στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν τις προσεχείς εβδομάδες. Στην ιστορική αυτή σύνοδο κορυφής το κυρίαρχο ζήτημα αναμένεται να είναι η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Sputnik

Διεθνή
0

NEO VIDCAST

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πεκίνο: Πούτιν και Σι συζητούν για «αθανασία» μέσω βιοτεχνολογίας σε «πηγαδάκι» που κατέγραψε μικρόφωνο

Διεθνή / Πεκίνο: Πούτιν και Σι συζητούν για «αθανασία» μέσω βιοτεχνολογίας σε «πηγαδάκι» που κατέγραψε μικρόφωνο

Οι δύο αυταρχικοί ηγέτες μίλησαν για τις δυνατότητες της βιοτεχνολογίας και τις μεταμοσχεύσεις οργάνων, φτάνοντας μάλιστα να αναφερθούν στην πιθανότητα «αθανασίας»
LIFO NEWSROOM