Οριστική εξαίρεση της Ευρώπης από τους αμερικανικούς δασμούς ζητά ο Μακρόν

Οριστική εξαίρεση της Ευρώπης από τους αμερικανικούς δασμούς ζητά ο Μακρόν Facebook Twitter
Στο ζήτημα της επιβολής αμερικανικών δασμών αναφέρθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, μία ημέρα πριν την επίσημη επίσκεψή του στις ΗΠΑ (EPA)
0

Στο ζήτημα της επιβολής αμερικανικών δασμών αναφέρθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, μία ημέρα πριν την επίσημη επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε τον Αμερικανό ομόλογό του να εξαιρέσει οριστικά την Ευρώπη από τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Στις 8 Μαρτίου, ο Ντόναλντ Τραμπ επικύρωνε την επιβολή δασμών ύψους 25% για τον εισαγόμενο χάλυβα και 10% για το αλουμίνιο.

Από τους δασμούς αυτούς είχε εξαιρέσει προσωρινά τον Καναδά και το Μεξικό (χώρες που μετέχουν στη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου NAFTA) ενώ λίγες ημέρες αργότερα ακολούθησε και η προσωρινή εξαίρεση της ΕΕ, έως την 1η Μαΐου. 

Στις δηλώσεις του ο Μακρόν σημείωσε πως ΗΠΑ και ΕΕ είναι σύμμαχοι και ένας εμπορικός πόλεμος προς όλους δεν μπορεί να λειτουργήσει. 

«Δεν κάνεις πόλεμο με τους συμμάχους σου», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος που αναχωρεί αύριο για τριήμερη επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ