ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Οι ανήλικοι πρόσφυγες μπορούν να ζητήσουν την επανένωση των οικογενειών τους

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Οι ανήλικοι πρόσφυγες μπορούν να ζητήσουν την επανένωση των οικογενειών τους Facebook Twitter
EPA/KAY NIETFELD
0

Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες που εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούν να κάνουν αίτηση για να επανενωθούν με τις οικογένειές τους, ακόμη και αν έχουν ενηλικιωθεί πριν από το τέλος της διαδικασίας, αποφάσισε σήμερα το ανώτατο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο αποκορύφωμα της μεταναστατευτικής κρίσης στην Ευρώπη το 2015, 96.465 ασυνόδευτα παιδιά αιτήθηκαν άσυλο στην ΕΕ, αν και οι αριθμοί έχουν μειωθεί από τότε.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του για μία υπόθεση στην Ολλανδία όπου οι αρχές απέρριψαν την αίτηση μιας κοπέλας από την Ερυθραία, που είχε φθάσει στη χώρα ως ανήλικη, ώστε να αποκτήσει η οικογένειά της προσωρινή άδεια παραμονής.

Καθώς τα έγγραφά της κατατέθηκαν από έναν προσφυγικό οργανισμό αφότου είχε κλείσει τα 18, η αίτησή της απορρίφθηκε επειδή δεν μπορούσε πλέον να θεωρηθεί πλέον «ασυνόδευτη ανήλικη».

Η εξασφάλιση έγκρισης για την οικογενειακή επανένωση προσφύγων στην Ευρώπη μπορεί να γίνει ακόμη πιο δύσκολη αν θεωρηθούν ενήλικοι.

Ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε πως η απόφαση των Ολλανδών παραβιάζει το δίκαιο της ΕΕ, λέγοντας ότι ένας ανήλικος δεν θα μπορούσε με κανέναν τρόπο να καταλάβει αν είχε το δικαίωμα να ζητήσει άσυλο για την οικογένειά του.

Αποφάνθηκε ότι οι αιτήσεις για οικογενειακή επανένωση θα πρέπει να καταβάλλονται μέσα σε τρεις μήνες από την απόκτηση από τον ανήλικο καθεστώτος πρόσφυγα.

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιμάμογλου: «Αν αποκλειστώ, η αντιπολίτευση πρέπει να ενωθεί για νέο υποψήφιο» – Η μάχη απέναντι στον Ερντογάν

Διεθνή / Ιμάμογλου: «Αν αποκλειστώ, η αντιπολίτευση πρέπει να ενωθεί για νέο υποψήφιο» – Η μάχη απέναντι στον Ερντογάν

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, έγκλειστος εδώ και πέντε μήνες, δηλώνει έτοιμος να στηρίξει άλλον υποψήφιο αν του απαγορευτεί η κάθοδος στις εκλογές - Οι δηλώσεις του, η κλιμάκωση των διώξεων και οι πολιτικές προεκτάσεις στην Τουρκία.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων με Τραμπ: Τι δήλωσαν Ζελένσκι, Μερτς, Μακρόν, φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / Τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων με Τραμπ: Τι δήλωσαν Ζελένσκι, Μερτς, Μακρόν, φον ντερ Λάιεν

Στόχος των σημερινών διαβουλεύσεων, οποίες πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του καγκελαρίου Μερτς, είναι να βρεθεί κοινό έδαφος με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πριν συναντηθεί με τον επικεφαλής του Κρεμλίνου Βλαντιμίρ Πούτιν
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Αστυνομικοί του Σάρεϊ υποδύονται τους δρομείς για να συλλάβουν όσους παρενοχλούν γυναίκες που κάνουν γυμναστική

Διεθνή / Βρετανία: Αστυνομικοί υποδύονται τους δρομείς για να συλλάβουν όσους παρενοχλούν γυναίκες που κάνουν γυμναστική

Πιλοτική επιχείρηση της αστυνομίας του Σάρεϊ στη Βρετανία με γυναίκες αστυνομικούς ως δρομείς οδήγησε σε 18 συλλήψεις για παρενόχληση, σεξουαλική επίθεση και κλοπές
LIFO NEWSROOM
Καύσωνας και φωτιές σε Ισπανία και Τουρκία: Δεκάδες νεκροί, χιλιάδες εκκενώσεις

Διεθνή / Καύσωνας και φωτιές σε Ισπανία και Τουρκία: Δεκάδες νεκροί, χιλιάδες εκκενώσεις

Φονικές πυρκαγιές σαρώνουν Ισπανία, Τουρκία και Αλβανία, με δεκάδες νεκρούς, χιλιάδες εκκενώσεις και ανυπολόγιστες καταστροφές - Υψηλές θερμοκρασίες και ξηρασία εντείνουν τον κίνδυνο
LIFO NEWSROOM