Τα Ηνωμένα Έθνη ψηφίζουν απόψε για το σχέδιο των ΗΠΑ σχετικά με τη Συρία

Τα Ηνωμένα Έθνη ψηφίζουν απόψε για το σχέδιο των ΗΠΑ σχετικά με τη Συρία Facebook Twitter
0

Ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τα Ηνωμένα Έθνη σήμερα το βράδυ για το αμερικανικό σχέδιο σχετικά με τον πόλεμο στη Συρία.

Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ ζήτησαν να διεξαχθεί ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σήμερα στις 22.00 ώρα Ελλάδας επί του αμερικανικού σχεδίου απόφασης που προβλέπει τον καθορισμό ενός μηχανισμού διενέργειας έρευνας σχετικά με τη φερόμενη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, σύμφωνα με διπλωμάτες.

Χθες, η Ρωσία χαρακτήρισε «απαράδεκτα» τα στοιχεία αυτού του σχεδίου που καταδικάζει τις φερόμενες επιθέσεις που διαπράχθηκαν το Σάββατο στην Ντούμα στην ανατολική Γούτα. Η Μόσχα, όπως η Δαμασκός, διαψεύδουν κατηγορηματικά τη χρήση χημικών όπλων.

Διπλωμάτες αναφέρουν ότι είναι πιθανό η Ρωσία να ασκήσει βέτο στο σχέδιο. Ένα σχέδιο απόφασης χρειάζεται εννέα ψήφους υπέρ και κανένα βέτο από τη Ρωσία, την Κίνα, τη Γαλλία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ προκειμένου να εγκριθεί.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM