Συρία: Ο στρατός βομβαρδίζει και πάλι τη Ντούμα- Αρνείται τη χρήση χημικών η Ρωσία

Συρία: Ο στρατός βομβαρδίζει και πάλι τη Ντούμα- Αρνείται τη χρήση χημικών η Ρωσία Facebook Twitter
0

Ο συριακός στρατός βομβάρδισε και πάλι σήμερα από αέρος την Ντούμα, το τελευταίο προπύργιο των Σύρων αναρτών στην ανατολική Γούτα, σε μια προσπάθεια να τους αναγκάσει να υποχωρήσουν, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο βομβαρδισμός επαναλαμβάνεται παρά τη χθεσινή ανακοίνωση της ισλαμιστικής οργάνωσης Τζάις αλ Ισλάμ, που είναι παρούσα στην πόλη, και μιας επιτροπής αρμόδιας για τις διαπραγματεύσεις ότι επετεύχθη συμφωνία για εκεχειρία και για την επανάληψη των συζητήσεων για την τύχη της Ντούμα.

Την ίδια ώρα η συριακή κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη επίσημη πηγή, μετέδωσε ότι η Δαμασκός είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Τζάις αλ Ισλάμ.

«Οι τρομοκράτες της Τζάις αλ Ισλάμ έχουν ζητήσει να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις με τη συριακή κυβέρνηση, οι οποίες θα ξεκινήσουν σε δύο ώρες από τώρα», δήλωσε η πηγή αυτή.

Η συριακή κυβέρνηση έχει ανακαταλάβει σχεδόν όλη την ανατολική Γούτα από τους αντάρτες στην επιχείρηση που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και πλέον μόνο η Ντούμα βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Τζάις αλ Ισλάμ.

Η Μόσχα αρνείται ότι ο συριακός στρατός έκανε χρήση χημικών όπλων στη Ντούμα

Η Ρωσία διέψευσε σήμερα ότι ο συριακός στρατός χρησιμοποίησε χημικά όπλα στη Ντούμα της ανατολικής Γούτα.

«Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τις πληροφορίες (περί χρήσης βόμβας χλωρίου) και τονίζουμε ότι μετά την απελευθέρωση της Ντούμα από τους αντάρτες θα είμαστε έτοιμοι να στείλουμε Ρώσους εμπειρογνώμονες (...) για να συλλέξουν πληροφορίες οι οποίες θα αποδείξουν ότι οι δηλώσεις αυτές είναι κατασκευασμένες», δήλωσε ο στρατηγός Γιούρι Γεβτουσένκο, επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση.

Σύμφωνα με τον Γεβτουσένκο, αρκετές δυτικές χώρες κάνουν προσπάθειες για να εμποδίσουν την απομάκρυνση των ανταρτών της Τζάις αλ Ισλάμ από τη Ντούμα προωθώντας ειδήσεις περί χρήσης χημικών όπλων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΗ ΚΡΙΣΗ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / «Η ζημιά έχει γίνει»: Η πετρελαϊκή κρίση έχει αλλάξει οριστικά τον κλάδο των ορυκτών καυσίμων

Η πετρελαϊκή κρίση μετά τον πόλεμο στο Ιράν επιταχύνει τη στροφή των χωρών από τα ορυκτά καύσιμα προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με τον επικεφαλής του ΔΟΕ, Φατίχ Μπιρόλ να εκτιμά ότι οι επιπτώσεις στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα είναι βαθιές και μακροχρόνιες
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Aυστηρή προειδοποίηση Ιράν σε ΗΠΑ: «Αν συνεχίσετε θα απαντήσουμε»

Το Ιράν τόνισε επίσης ότι διατηρεί τον έλεγχο της περιοχής των Στενών του Ορμούζ, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση περαιτέρω επιθέσεων θα υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες για τους αντιπάλους της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να πάρει τον έλεγχο της κοινωνίας μας»

Οι πρώτες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς έξω από το ξενοδοχείο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM