ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

FAZ: Πάνω από 1.000 αιτήσεις ασύλου στη Γερμανία από Τούρκους αξιωματούχους και διπλωμάτες

FAZ: Πάνω από 1.000 αιτήσεις ασύλου στη Γερμανία από Τούρκους αξιωματούχους και διπλωμάτες Facebook Twitter
0

Από το καλοκαίρι του 2016, πάνω από 1.000 Τούρκοι διπλωμάτες και δημόσιοι υπάλληλοι και οι οικογένειές τους έχουν υποβάλει αίτηση ασύλου στη Γερμανία.

Ο αριθμός των εγκεκριμένων αιτήσεων μέχρι στιγμής φέτος ανέρχεται στο 42%, γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων ( BAMF ) ανακοίνωσε στη Νυρεμβέργη ότι 288 κάτοχοι τουρκικών διπλωματικών διαβατηρίων και 771 δημόσιοι υπάλληλοι με τις οικογένειες τους είχαν υποβάλει αίτηση ασύλου στην BAMF έως τις 7 Μαρτίου. Αυτοί οι αριθμοί περιλαμβάνουν συζύγους και παιδιά. Οι αιτήσεις από Τούρκους στρατιωτικούς δεν καταγράφονται στατιστικά στην BAMF.

Πέρυσι, ο αριθμός των Τούρκων αιτούντων άσυλο στη Γερμανία ήταν περίπου 8.500. Το 2016 ήταν περίπου 5.700 άτομα.

Το ποσοστό προστασίας - δηλαδή οι αιτήσεις ασύλου που γίνονται δεκτές - αυξήθηκε το 2017 από 8% σε 28%. Μέχρι στιγμής φέτος, είναι περίπου 42%.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Ιούλιο του 2016 και την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης, περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στην Τουρκία και περισσότεροι από 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ή έχουν απολυθεί,τονίζει η FAZ.

H Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει την ανησυχία της για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επικρίνει την Τουρκία για την απομάκρυνση από το κράτος δικαίου.

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Διεθνή / Τραμπ για Πούτιν: «Δεν θα τα βάλει μαζί μου - Αν δεν ήμουν πρόεδρος, θα είχε καταλάβει όλη την Ουκρανία»

Νέες δηλώσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο λίγο πριν τη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του στην Αλάσκα - «Είναι ένας πόλεμος που δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε συμβεί»
LIFO NEWSROOM
ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Τι είναι το «Μεγάλο Ισραήλ» στο οποίο πιστεύει ο Νετανιάχου: Έντονες αντιδράσεις για «επικίνδυνη κλιμάκωση»

Τον ρώτησαν αν πιστεύει στο «όραμα» του «Μεγάλου Ισραήλ» και απάντησε δύο φορές «απολύτως» - Καταδίκη από Αίγυπτο, Ιορδανία, Ιράκ και Σαουδική Αραβία
LIFO NEWSROOM
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στα 50: «Νιώθω 32» - Το «όχι» για το οποίο ακόμη μετανιώνει

Διεθνή / Λεονάρντο Ντι Κάπριο: «Στα 50, νιώθω 32» - Για ποιον ρόλο που είπε «όχι» μετανιώνει ακόμη

Μιλώντας στον Πολ Τόμας Άντερσον, ο Ντι Κάπριο αναφέρθηκε στην την ηλικία, την ταινία του που βλέπει πιο συχνά και αυτήν στην οποία θα ήθελε περισσότερο να έχει συμμετάσχει 
LIFO NEWSROOM
Από τον δικτάτορα Φράνκο και τον βασιλιά Λεοπόλδο μέχρι τον Κριστιάνο Ρονάλντο: Αγάλματα που Εξαφανίστηκαν

Διεθνή / Από τον δικτάτορα Φράνκο και τον βασιλιά Λεοπόλδο μέχρι τον Κριστιάνο Ρονάλντο: Αγάλματα που εξαφανίστηκαν

Από αμφιλεγόμενα έργα τέχνης μέχρι ιστορικά πρόσωπα και… κλεμμένα αρκουδάκια, αυτά είναι τα αγάλματα που απομακρύνθηκαν, γκρεμίστηκαν ή εξαφανίστηκαν, αποκαλύπτοντας τι πραγματικά τιμά η κοινωνία μας
LIFO NEWSROOM
Σουδάν: Εν μέσω πολέμου οι κάτοικοι βιώνουν τη «χειρότερη επιδημία χολέρας εδώ και χρόνια» 

Διεθνή / Σουδάν: Εν μέσω πολέμου οι κάτοικοι βιώνουν τη «χειρότερη επιδημία χολέρας εδώ και χρόνια» 

Διεθνείς οργανώσεις προειδοποιούν ότι η εξάπλωση της ασθένειας, εάν δεν ελεγχθεί, μπορεί να επιδεινώσει παρόμοια ξεσπάσματα σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο για εβδομάδες ή και μήνες
LIFO NEWSROOM