Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του Γάλλου ορειβάτη στον Όλυμπο

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του Γάλλου ορειβάτη στον Όλυμπο Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
0

Γύρω στις 10.15 το πρωί ξεκίνησε η κάθοδος και μεταφορά από δυνάμεις της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ του Γάλλου ορειβάτη, που λόγω πιθανού τραυματισμού είχε ακινητοποιηθεί σε υψόμετρο 2.200 μέτρων στον Όλυμπο.

Η επιχείρηση προσέγγισης ξεκίνησε χθες με τη συνδρομή δυνάμεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λιτοχώρου και Κατερίνης, καθώς και της 2ης και 8ης ΕΜΑΚ.

Ο Γάλλος ορειβάτης μεταφέρθηκε στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας, σε ύψος 1940 μέτρων και από εκεί ξεκίνησε το πρωί η κάθοδος, που θα διαρκέσει περίπου 6 ώρες.

Ο ορειβάτης, που έφερε σοβαρά τραύματα στο πόδι, τελικά εντοπίστηκε από τα συνεργεία διάσωσης όμως ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθεί ο απεγκλωβισμός του, καθώς στο σημείο Γκαβό, όπου βρισκόταν, οι πλαγιές είναι άγριες και απότομες.

Μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και της ΕΜΑΚ κατάφεραν λίγο μετά τις 3:30 τα ξημερώματα της Κυριακής να επιτύχουν τη μεταφορά του στο καταφύγιο, μετά από μία δύσκολη επιχείρηση διάσωσης.

Ο Γάλλος ορειβάτης πήγε για ορειβασία στο βουνό του Ολύμπου μαζί με άλλα δύο άτομα, τα οποία είναι καλά στην υγεία τους.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Του έστειλαν εξώδικο οι επιχειρηματίες του νυχτερινού κέντρου που εργαζόταν την προηγούμενη σεζόν

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: Του έστειλαν εξώδικο οι επιχειρηματίες του νυχτερινού κέντρου που εργαζόταν την προηγούμενη σεζόν

Τον καλούν να αποκαταστήσει δημόσια την τιμή και τη φήμη τους, αποσύροντας κάθε δυσφημιστική αναφορά και επιστρέφοντας τα χρήματα όπως υποστηρίζουν τους οφείλει
THE LIFO TEAM