Ολλανδός διπλωμάτης κατηγορείται για κατασκοπεία από τις τουρκικές αρχές

Ολλανδός διπλωμάτης κατηγορείται για κατασκοπεία από τις τουρκικές αρχές Facebook Twitter
0

Νέα επιπλοκή στις ολλανδοτουρκικές σχέσεις δείχνει να έχει δημιουργήσει η υπόθεση ενός Ολλανδού διπλωμάτη, ο οποίος κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές για κατασκοπεία και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει άρον-άρον την Τουρκία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως αναφέρει η ολλανδική εφημερίδα Trouw σε ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Ολλανδός διπλωμάτης φεύγει από την Τουρκία», πρόκειται για έναν Ολλανδό διπλωμάτη με τα αρχικά A.Z. ο οποίος μέχρι τώρα ήταν διαπιστευμένος στο ολλανδικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης και ήταν επιφορτισμένος με περιφερειακά θέματα.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, αναφέρει η εφημερίδα, ο εν λόγω διπλωμάτης παρακολουθούνταν για πολύ καιρό στενά από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ως ύποπτος κατασκοπείας και φέρεται να προσπαθούσε να εξακριβώσει, μεταξύ άλλων, τυχόν διασυνδέσεις της Τουρκίας με τον ISIS.

Η τουρκική κυβέρνηση είχε ζητήσει εξηγήσεις από την Ολλανδία για τον εν λόγω διπλωμάτη, γράφει η εφημερίδα, ο οποίος στο μεταξύ εγκατέλειψε τη χώρα γιατί η ζωή του θεωρήθηκε ότι βρίσκεται σε κίνδυνο.

Κατά τα τουρκικά ΜΜΕ, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας διαθέτουν οπτικό υλικό που αποδεικνύει την κατασκοπευτική δραστηριότητα του εν λόγω διπλωμάτη, ο οποίος εμφανίζεται να συναντάται με δύο αγνώστους σε κεντρική πλατεία της Κωνσταντινούπολης προκειμένου να αγοράσει πληροφορίες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα την playlist που ακούει το πλήρωμα του Artemis II στο ταξίδι προς τη Σελήνη

Διεθνή / Η NASA μοιράστηκε την playlist του Artemis II για το ταξίδι στη Σελήνη

Από το Pink Pony Club της Τσάπελ Ρόαν μέχρι το Under Pressure των Queen και David Bowie, η NASA μοιράστηκε τα τραγούδια που έχουν επιλέξει οι αστροναύτες του Artemis II για τα πρωινά τους ξυπνήματα στο διάστημα. Η λίστα συνδέεται με μια παράδοση που ξεκινά από την εποχή του Apollo
THE LIFO TEAM