Ο Πουτζντεμόν «δεν θα παραδοθεί ποτέ και θα συνεχίσει τον αγώνα», λέει ο δικηγόρος του

Ο Πουτζντεμόν «δεν θα παραδοθεί ποτέ και θα συνεχίσει τον αγώνα», λέει ο δικηγόρος του Facebook Twitter
0

Ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν «δεν θα παραδοθεί ποτέ» και «είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα», δήλωσε ένας εκ των δικηγόρων του, o Γκονζάλο Μπογιέ, αφού τον επισκέφτηκε στη φυλακή του Νοϊμίνστερ στην Γερμανία.

Ο δικηγόρος παράλληλα «εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του» στη γερμανική δικαιοσύνη, η οποία θα αποφασίσει σύντομα για την πιθανή έκδοση του Πουτζντεμόν στην Ισπανία.

Ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας συνελήφθη την Κυριακή στη Γερμανία, κοντά στα σύνορα με τη Δανία, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

«Είπε ότι εμείς (οι Καταλανοί αυτονομιστές) δεν θα παραδοθούμε ποτέ και αυτό είναι το μήνυμά του προς το λαό της Καταλονίας», συνέχισε ο Μπογιέ. Ο λαός «έχει το δικαίωμα να εκφράζει την επιθυμία του για ανεξαρτησία και για μια Δημοκρατία της Καταλονίας». «Είναι πολύ κατηγορηματικός, πολύ σαφής στην αποφασιστικότητά του», τόνισε ο δικηγόρος.

Είναι η πρώτη φορά που ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας μιλά άμεσα ή έμμεσα, μετά τη σύλληψή του στην Γερμανία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM