Ευρωπαϊκό φόρο για τις ψηφιακές εταιρείες ζητά ο Τσίπρας

Ευρωπαϊκό φόρο για τις ψηφιακές εταιρείες ζητά ο Τσίπρας Facebook Twitter
SOOC
0

Ιδιαίτερα αιχμηρός στο ζήτημα των «φορολογικών παραδείσων» ήταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην τοποθέτησή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Όπως είπε, πλήττουν την αναγκαία έννοια της φορολογικής δικαιοσύνης για την Ευρωπαϊκή Ενωση, που είναι θεμελιώδης για τους πολίτες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ, ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε επίσης τη θέσπιση ευρωπαϊκού φόρου στις εταιρείες ψηφιακής οικονομίας, με τη παράλληλη θέσπιση νομικού πλαισίου που θα αποτρέπει τη μεταφορά τιμών και τη φοροαποφυγή.

Την επιβολή φόρου 3% στα έσοδα τεχνολογικών κολοσσών όπως η Microsoft, η Alphabet, η Facebook και η Amazon πρότεινε άλλωστε την Τετάρτη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Μίλησε, επίσης, για την ανάγκη φορολογικής σύγκλισης των κρατών μελών της Ε.Ε. που θα βάλει τέλος στον φορολογικό ανταγωνισμό που αποτελεί μια από τις αιτίες του κοινωνικού ντάμπιγκ.


Ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε την ανάγκη να καθοριστεί ο δεσμευτικός χαρακτήρας του Πυλώνα Ευρωπαϊκών Δικαιωμάτων και βρήκε στήριξη από χώρες, όπως η Πορτογαλία, η Γαλλία και η Σουηδία.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι το ζήτημα αυτό για την ελληνική κυβέρνηση δεν κλείνει στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής, επειδή αποτελεί διαρκή στόχο για την ελληνική πλευρά.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM