Σε κίνδυνο η οχηματοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γούτα λόγω των βομβαρδισμών

Σε κίνδυνο η οχηματοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γούτα λόγω των βομβαρδισμών Facebook Twitter
Μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, ο συριακός στρατός έχει ανακαταλάβει σχεδόν όλες τις αγροτικές περιοχές στην Ανατολική Γούτα, υπό την κάλυψη αδιάκοπων βομβαρδισμών και αεροπορικών επιδρομών. (EPA/SANA HANDOUT)
0

Ο συντονιστής του ΟΗΕ στη Συρία Άλι αλ-Ζατάρι δήλωσε σήμερα ότι βομβαρδισμοί κοντά στην Ντούμα, στην Ανατολική Γούτα, θέτουν σε κίνδυνο την οχηματοπομπή που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και ζήτησε να επιβληθεί κατάπαυση του πυρός ώστε να επιτραπεί η μεταφορά της βοήθειας.

Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονταν «παρά τις διαβεβαιώσεις για ασφάλεια που δόθηκαν από τα μέρη, περιλαμβανομένης της Ρωσικής Ομοσπονδίας», καθώς η οχηματοπομπή εισερχόταν στην Ντούμα για την παράδοση της υπόλοιπης βοήθειας που δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρώσει εξαιτίας των μαχών τη Δευτέρα, δήλωσε ο Ζατάρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, οι αεροπορικές επιδρομές επαναλήφθησαν επίσης έπειτα από παύση στη διάρκεια της νύχτας.

Μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, ο συριακός στρατός έχει ανακαταλάβει σχεδόν όλες τις αγροτικές περιοχές στην Ανατολική Γούτα, υπό την κάλυψη αδιάκοπων βομβαρδισμών και αεροπορικών επιδρομών, με αποτέλεσμα να παραμένουν υπό τον έλεγχο των ανταρτών μόνο πόλεις - περίπου το μισό έδαφος της Ανατολικής Γούτα.

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF).

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε σήμερα πως ο μέχρι στιγμής απολογισμός της εκστρατείας είναι 931 νεκροί μεταξύ των αμάχων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP - Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι σε αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι: Αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Μία ημέρα πριν, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προανήγγειλε αντίποινα για την πυραυλική επίθεση των Χούθι στο διεθνές αεροδρόμιο, Μπεν Γκουριόν, του Τελ Αβίβ.
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό - Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Διεθνή / Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό: «Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή» αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Οι επιθέσεις του Τραμπ και οι φιλόδοξες πολιτικές του πρωτοβουλίες μοιάζουν να αποσκοπούν στο να διαλύσουν κάθε αίσθηση κανονικότητας, να αποπροσανατολίσουν τους αντιπάλους του και να ενισχύσουν το φόβο στους επικριτές του
LIFO NEWSROOM
Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Διεθνή / Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Αναλυτικά δεδομένα από το BBC Ρωσίας και τη Mediazona αποκαλύπτουν τις σοκαριστικές ρωσικές στρατιωτικές απώλειες το 2024 στην Ουκρανία, με τουλάχιστον 45.000 θύματα και αυξανόμενη στρατολόγηση εθελοντών
LIFO NEWSROOM
Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Διεθνή / Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παπικής θητείας του, ο πάπας Φραγκίσκος ενίσχυσε την παρουσία των γυναικών στο εργατικό δυναμικό του Βατικανού, ενώ διόρισε αρκετές σε υψηλόβαθμες θέσεις διοίκησης
LIFO NEWSROOM