Συρία: H φιλοκυβερνητική πολιτοφυλακή ενισχύεται στο «μέτωπο» της Γούτας

Συρία: H φιλοκυβερνητική πολιτοφυλακή ενισχύεται στο «μέτωπο» της Γούτας Facebook Twitter
EPA
0

Η συριακή κυβέρνηση έστειλε ενισχύσεις στο μέτωπο της Ανατολικής Γούτα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εντείνοντας τις προσπάθειες να επικρατήσει επί των ανταρτών στο τελευταίο μεγάλο τους προπύργιο κοντά στη Δαμασκό.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, τουλάχιστον 700 μαχητές από την φιλοκυβερνητική πολιτοφυλακή έχουν φθάσει στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Ανατολική Γούτα. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν καταλάβει περίπου το 45% του εδάφους της περιοχής αυτής τις τελευταίες ημέρες.

Νωρίτερα σήμερα οι σύροι αντάρτες στην Ανατολική Γούτα ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να υπερασπιστούν το έδαφός της και είπαν ότι δεν διαπραγματεύονται την πρόταση της Ρωσίας για απόσυρση των δυνάμεών τους.

Το συριακό καθεστώς συνέχισε και χθες τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον της ανταρτοκρατούμενης Ανατολικής Γούτας, σκοτώντας δεκαεννέα αμάχους, την ίδια ώρα που οι χερσαίες δυνάμεις προελαύνουν με ταχείς ρυθμούς στις αγροτικές περιοχές του πολιορκούμενου θύλακα.

Από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς που ξεκίνησαν στις 18 Φεβρουαρίου στο προπύργιο των ανταρτών έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 800 άμαχοι, μεταξύ των οποίων και 175 παιδιά. Τουλάχιστον 86 άνθρωποι σκοτώθηκαν μόνο την Δευτέρα από το σφυροκόπημα των κυβερνητικών δυνάμεων.

Παράλληλα με την αεροπορική επιχείρηση, το καθεστώς έχει ξεκινήσει και τη χερσαία επίθεσή του εδώ και μία εβδομάδα. Μέσα σε λίγες ημέρες, ο στρατός ανακατέλαβε περίπου το 40% του θύλακα, ιδίως τις ανατολικές και νοτιοανατολικές περιοχές και έφτασε σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από την Ντούμα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Διεθνή / Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας (Rosneft και Lukoil) λόγω της άρνησης της Ρωσίας να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

Διεθνή / «Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί», προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

«Εάν δεν βρέξει, θα πρέπει να αρχίσουμε να μοιράζουμε το νερό με δελτίο στην Τεχεράνη, γύρω στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου», τόνισε ο Μασούντ Πεζεσκιάν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Διεθνή / Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Η μεσογειακή διατροφή θεωρείται εδώ και δεκαετίες ο βασικός παράγοντας μακροζωίας των Ιταλών, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς και ένα σύστημα υγείας που θεωρείται γενικά ποιοτικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Διεθνή / ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Παρότι οι αεροπορικές είχαν μόλις 48 ώρες για να τροποποιήσουν τα προγράμματά τους, δήλωσαν υποστηρικτικές προς το σχέδιο της κυβέρνησης, επισημαίνοντας την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
ΛΟΥΒΡΟ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διεθνή / «Το Λούβρο δεν είναι μουσείο του 21ου αιώνα»: Σε εφαρμογή το σχέδιο για την ασφάλεια μετά τη ληστεία

Η πρόεδρος και διευθύντρια του Λούβρου δήλωσε σήμερα πως το μουσείο χρειάζεται περισσότερο από ποτέ έναν μετασχηματισμό, για να γίνει «ένα μουσείο του 21ου αιώνα»
LIFO NEWSROOM