Πούτιν: Οι ξένες μυστικές υπηρεσίες έχουν εντατικοποιήσει τη δράση τους στη Ρωσία

Πούτιν: Οι ξένες μυστικές υπηρεσίες έχουν εντατικοποιήσει τη δράση τους στη Ρωσία Facebook Twitter
EPA
0

Μιλώντας ενώπιον στελεχών της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), ο Ρώσος πρόεδρος εξήρε το έργο της στην αποτροπή σχεδίων εκατοντάδων ξένων πρακτόρων και την αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επαίνεσε τα στελέχη της FSB επειδή κατάφεραν να διαφυλάξουν τα απόρρητα στοιχεία που αφορούσαν τα νέα οπλικά συστήματα στα οποία ο Ρώσος πρόεδρος είχε αναφερθεί στην ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση την 1η Μαρτίου.


Αναφερόμενος στις ξένες μυστικές υπηρεσίες, ο Πούτιν υποστήριξε πως τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί εντατικοποίηση των δραστηριοτήτων τους, που «εργάζονται επιμελώς στην Ρωσία, χρησιμοποιώντας τις πιο εξελιγμένες μεθόδους, την κατασκοπευτική τεχνική και την τεχνολογική κατασκοπεία».

Όπως εξήγησε, μόνο το τελευταίο έτος, αποτράπηκαν οι ενέργειες 72 στελεχών ξένων υπηρεσιών πληροφοριών και 397 πρακτόρων ξένων μυστικών υπηρεσιών.


Χαρακτηρίζοντας «θετική τάση» την μείωση των τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα την τελευταία εξαετία, υπογράμμισε πως το 2017 αποτράπηκαν 68 τρομοκρατικές ενέργειες μεταξύ των οποίων 25 τρομοκρατικές επιθέσεις.


Ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας απαιτεί τη συνεργασία με όλες τις χώρες, «ακόμη και με εκείνες με τις οποίες υπάρχουν διαφωνίες σε άλλα ζητήματα», ενώ επεσήμανε τον κίνδυνο των απειλών στον κυβερνοχώρο της Ρωσίας παραμονές των προεδρικών εκλογών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιρανική επίθεση σκότωσε 7χρονη από την Ουκρανία που πήγε στο Ισραήλ για να υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο

Διεθνή / Ιρανική επίθεση σκότωσε 7χρονη από την Ουκρανία που πήγε στο Ισραήλ για να υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο

Η Nastya σκοτώθηκε μαζί με τη μητέρα της, τη γιαγιά της και τα δύο ξαδέλφια της όταν ένας πύραυλος χτύπησε την πολυκατοικία όπου διέμενε η οικογένεια στην πόλη Μπατ Γιαμ
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο με φόντο τη σαμπάνα: Δίκη για εμπορία ανθρώπων στους γαλλικούς αμπελώνες

Διεθνή / Σκάνδαλο με φόντο τη σαμπάνια: Δίκη για εμπορία ανθρώπων στους γαλλικούς αμπελώνες

Περισσότεροι από 50 μετανάστες εργάτες βρέθηκαν υπό απάνθρωπες συνθήκες σε αμπελώνες σαμπάνιας - Άνοιξε δίκη για εμπορία ανθρώπων στη Ρεμς με κατηγορούμενους τρεις διακινητές.
LIFO NEWSROOM
Μαδρίτη: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας συνέλαβε ύποπτο και τον στραγγάλισε μέχρι θανάτου

Διεθνή / Μαδρίτη: «Θα τον πνίξεις, φίλε, άσε τον λαιμό του», φώναζαν πολίτες στον αστυνομικό που στραγγάλισε ύποπτο

Η υπόθεση θυμίζει εκείνη του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ - Ο αστυνομικός συνελήφθη για τον θάνατο του 36χρονου Βορειοαφρικανού - Κύμα διαδηλώσεων και καταγγελιών 
LIFO NEWSROOM
Βρετανία και ΕΕ θα συνομιλήσοιν με Ιράν καθώς η προθεσμία «δύο εβδομάδων» του Τραμπ είναι σε ισχύ

Διεθνή / Βρετανία και ΕΕ «θα συνομιλήσουν» με το Ιράν - Σε ισχύ η προθεσμία «δύο εβδομάδων» του Τραμπ

Εάν πραγματοποιηθούν, οι συνομιλίες θα είναι οι πρώτες μεταξύ Ιρανών και δυτικών ηγετών από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε τις επιθέσεις του - Εκκενώσεις από το Ιράν και το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Εκκενώνεται η πρεσβεία της Λιθουανίας στο Ισραήλ – Ενισχύεται η εμπλοκή ΗΠΑ

Διεθνή / Εκκενώνεται η πρεσβεία της Λιθουανίας στο Ισραήλ – Ενισχύεται η εμπλοκή ΗΠΑ

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ υποστήριξε ότι η αυξημένη εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών είναι «απόδειξη της αδυναμίας και ανικανότητας του Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM