Τουλάχιστον 13 άμαχοι νεκροί από τη νέα αεροπορική επιδρομή της Τουρκίας στην Αφρίν

Τουλάχιστον 13 άμαχοι νεκροί από τη νέα αεροπορική επιδρομή της Τουρκίας στην Αφρίν Facebook Twitter
EPA
0

Τουλάχιστον 13 άμαχοι, μεταξύ αυτών δύο παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα στον κουρδικό θύλακα της Αφρίν στη Συρία, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν, ορισμένοι εκ των οποίων σοβαρά, στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς που στοχοθέτησαν την Τζανταϊρίς, μια κοινότητα της Αφρίν (βορειοδυτικά), που βρίσκεται δίπλα ακριβώς στην τουρκική μεθόριο.


«Ο απολογισμός των ανθρώπινων απωλειών θα μπορούσε να αυξηθεί» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Η Τζανταϊρίς και τα περίχωρά της «από την αυγή, σφυροκοπούνται από τις τουρκικές δυνάμεις που επιδιώκουν να ανακτήσουν τον έλεγχο» της περιοχής, σύμφωνα με τη ΜΚΟ.

Οι Τούρκοι στρατιώτες και Σύροι αντάρτες, που τους στηρίζουν, έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά.


Από την 20η Ιανουαρίου, που ξεκίνησαν οι τουρκικές επιχειρήσεις στην Αφρίν, 165 άμαχοι, μεταξύ αυτών 29 παιδιά, έχουν σκοτωθεί, όπως λέει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ η Τουρκία διαψεύδει ότι στοχοθετεί άμαχους.


Επιπλέον, 266 μαχητές, των δυνάμεων που έχουν συμμαχήσει με την Άγκυρα, και 302 μέλη των κουρδικών δυνάμεων σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται «βαθύ σεβασμό» για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM
ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM