Ο Νετανιάχου απορρίπτει τις κατηγορίες για διαφθορά: «Θα συνεχίσω να ηγούμαι του Ισραήλ»

Ο Νετανιάχου απορρίπτει τις κατηγορίες για διαφθορά: «Θα συνεχίσω να ηγούμαι του Ισραήλ» Facebook Twitter
EPA/ABIR SULTAN
0

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επιβεβαίωσε ότι η ισραηλινή αστυνομία πρότεινε σήμερα την παραπομπή του με την κατηγορία της διαφθοράς σε δύο υποθέσεις και υποστήριξε την αθωότητα του.

«Αυτές οι εισηγήσεις δεν έχουν καμία νομική αξία σε μια δημοκρατική χώρα», τόνισε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες της αστυνομίας.

«Θα συνεχίσω να ηγούμαι του Ισραήλ με υπευθυνότητα και με πίστη», τόνισε ο Νετανιάχου, χαρακτηρίζοντας αβάσιμες τις κατηγορίες.

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι πρότεινε επίσημα την παραπομπή του ισραηλινού πρωθυπουργού με την κατηγορία της διαφθοράς, της απάτης και της υπεξαίρεσης σε δύο υποθέσεις. «Η αστυνομία κατέληξε ότι υπάρχουν ικανοποιητικά στοιχεία ενάντια στον πρωθυπουργό για τη δίωξή του για δωροδοκία, απάτη και υπεξαίρεση», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Η απόφαση για το αν θα ασκηθεί δίωξη στον Ισραηλινό πρωθυπουργό εξαρτάται από τον γενικό εισαγγελέα, ο οποίος μπορεί να χρειαστεί αρκετές εβδομάδες ή μήνες για να αποφασίσει.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM