Το σέξι Sports Illustrated αλλάζει: Νέος χαρακτήρας στο ετήσιο τεύχος με μαγιό στη σκιά του #MeToo

Το σέξι Sports Illustrated αλλάζει: Νέος χαρακτήρας στο ετήσιο τεύχος με μαγιό στη σκιά του #MeToo Facebook Twitter
0

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή κυκλοφορεί το ετήσιο τεύχος Swimsuit του Sports Illustrated.

Φέτος, όμως, οι φωτογραφίες των μοντέλων να ποζάρουν αισθησιακά με μαγιό σε παραλίες συμπίπτει χρονικά με μια περίοδο όπου οι σεξουαλική παρενόχληση και η αντικειμενοποίηση των γυναικών αποτελούν κυρίαρχο θέμα συζήτησης. Οπότε το περιοδικό αποφάσισε να προσαρμοστεί στην (μετά-)#MeToo εποχή και εκδώσει ένα τεύχος διαφορετικό από τα προηγούμενα. 

Το περσινό τεύχος είχε να κάνει με το body diversity και το περιοδικό είχε κυκλοφορήσει με τρία εξώφυλλα και πρωταγωνίστρια σε όλα την Kate Upton. 

Για το 2018 αποφασίστηκε τα μηνύματα να είναι περισσότερα. Με τίτλο «In Her Own Words», το φετινό τεύχος θα περιλαμβάνει μεν ημίγυμνα και γυμνά μοντέλα αλλά πάνω τους θα φέρουν γραμμένες λέξεις όπως «truth», «artist» και «natural», ενώ θα έχει περισσότερες πόζες με μπικίνι. 

Το σέξι Sports Illustrated αλλάζει: Νέος χαρακτήρας στο ετήσιο τεύχος με μαγιό στη σκιά του #MeToo Facebook Twitter
Το σέξι Sports Illustrated αλλάζει: Νέος χαρακτήρας στο ετήσιο τεύχος με μαγιό στη σκιά του #MeToo Facebook Twitter

«Έχει να κάνει με το να επιτρέπεται στις γυναίκες να υπάρχουν σε έναν κόσμο όπου δεν θα δέχονται παρενόχληση ή θα τις κρίνουν, ανεξάρτητα με το πώς θέλουν να παρουσιάζουν τους εαυτούς τους. Αυτό θα είναι το υποβόσκον μήνυμα σε όλο το τεύχος», λέει η MJ Day, εκδότρια του Swimsuit Issue του Sports Illustrated.

Το σέξι Sports Illustrated αλλάζει: Νέος χαρακτήρας στο ετήσιο τεύχος με μαγιό στη σκιά του #MeToo Facebook Twitter

Όσο για τον σέξι χαρακτήρα που είθισται να έχουν οι φωτογραφίες, εξηγεί πως αυτό δεν θα αλλάξει πολύ. «Αυτές είναι σέξι φωτογραφίες. Στο τέλος της μέρας πάντα θα είμαστε σέξι, ό,τι κι αν συμβαίνει», καταλήγει. 

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανθή Βούλγαρη: «Είναι σοβαρό» - Θα κινηθεί νομικά για επεξεργασμένες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν με το παιδί της

TV & Media / Ανθή Βούλγαρη: «Είναι σοβαρό» - Θα κινηθεί νομικά για επεξεργασμένες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν με το παιδί της

«Φαντάσου τι μπορεί να είχε γίνει αν είχα δείξει το πρόσωπο του μωρού, τι θα γινόταν και που θα μπορούσε να παίξει» ανέφερε μεταξύ άλλων η γνωστή δημοσιογράφος
THE LIFO TEAM
Eurovision 2026: «Δεν έχει θέση στο ράφι μου» - To Nemo επιστρέφει το τρόπαιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Ισραήλ

TV & Media / Eurovision 2026: «Δεν έχει θέση στο ράφι μου» - To Nemo επιστρέφει το τρόπαιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Ισραήλ

Το βίντεο και η ανάρτηση του νικητή της Eurovision 2024, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της EBU να επιτρέψει στο Ισραήλ να συμμετάσχει στον διαγωνισμό του 2026
THE LIFO TEAM