Συρία: Τουλάχιστον 23 άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς της κυβερνητικής αεροπορίας

Συρία: Τουλάχιστον 23 άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς της κυβερνητικής αεροπορίας Facebook Twitter
EPA/MOHAMMED BADRA
0

Τουλάχιστον 23 άμαχοι, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία σε αεροπορικές επιδρομές του καθεστώτος που είχαν στόχο κοινότητες της ανατολικής Γούτα, μιας ανταρτοκρατούμενης περιοχής ανατολικά της Δαμασκού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι πιο φονικές επιδρομές σημειώθηκαν στη Μπέιτ Σάουα, όπου εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν σε μια αγορά, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο. Το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ βομβαρδίζει σχεδόν καθημερινά την ανατολική Γούτα.

Υπό πολιορκία από το 2013 από τις κυβερνητικές δυνάμεις, οι περίπου 400.000 κάτοικοι της περιοχής αυτής διέρχονται μια σοβαρή ανθρωπιστική κρίση με ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Δαμασκός έχει κατηγορηθεί ότι πραγματοποίησε επιθέσεις με χημικά αέρια στην περιοχή αυτή.

Στις 22 Ιανουαρίου, το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι κατέγραψε 21 κρούσματα ασφυξίας, ενώ κάτοικοι και ιατρικές πηγές έκαναν λόγο για επίθεση με αέριο χλώριο.

Την Παρασκευή, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις δήλωσε επίσης πως οι Ηνωμένες Πολιτείες «φοβούνται» ότι αέριο σαρίν χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα στη Συρία, κατηγορία την οποία όμως διέψευσε η κυβέρνηση.

Σε αντίποινα για τους βομβαρδισμούς στη Γούτα, οι αντάρτες ανοίγουν συχνά πυρ εναντίον της Δαμασκού: μία γυναίκα σκοτώθηκε και τρεις άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα από πυρά ρουκετών στη Δαμασκό, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί η απειλή του Ιράν να καταστρέψει εγκαταστάσεις ύδρευσης θα μπορούσε να σημάνει καταστροφή για τις χώρες του Κόλπου

Διεθνή / Γιατί η απειλή του Ιράν για τις εγκαταστάσεις ύδρευσης ίσως σημαίνει «καταστροφή» για τις χώρες του Κόλπου;

Η εύθραυστη ισορροπία στον Κόλπο περνά μέσα από τις μονάδες αφαλάτωσης, από τις οποίες εξαρτάται η καθημερινότητα και η ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε αναβολή επιθέσεων στο Ιράν για 5 ημέρες

Η Τεχεράνη διαψεύδει τους ισχυρισμούς Τραμπ - «ΗΠΑ και Ιράν είχαν τις τελευταίες δύο ημέρες παραγωγικές συνομιλίες για τερματισμό των εχθροπραξιών» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social
THE LIFO TEAM